Går imod strømmen og åbner ny butik: Guldsmed tror på Odense centrum

Henning Skovgaard tror på Odense centrum og har netop åbnet ny butik ved Ove Sprogøes Plads. Der er - ud over ham selv - tre fuldtidsansatte i biksen, fortæller han. Foto: Sugi Thiru

Går imod strømmen og åbner ny butik: Guldsmed tror på Odense centrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Henning Skovgaard, ejer af Skovgaard Guldsmed og Ure, har netop åbnet sin tredje butik, og den ligger i centrum af Odense. Han er ikke skræmt af, at mange andre butikker er forsvundet.

Mens masser af butikker i de senere år er forsvundet fra Odense centrum, som en ny rapport fra Cowi for nylig dokumenterede, så findes der stadig butiksejere, der tror på, at centrum er et godt sted at drive forretning.

For eksempel Henning Skovgaard, ejer af Skovgaard Guldsmed og Ure. Han har netop åbnet en helt ny butik ved Ove Sprogøes Plads i bymidten, og han er fuld af optimisme og føler sig sikker på, at det er muligt at drive en god forretning der. I forvejen har han butik i Rosengårdcentret og i Glamsbjerg.

- Jeg kan jo ved selvsyn se, hvor mange mennesker, der dagligt kommer omkring Ove Sprogøes Plads, og hvor mange mennesker, der sidder på de 14 caféer, der er indenfor en gåafstand af cirka to minutter. Læg dertil de mange mennesker, der kommer gående og cyklende forbi om morgenen og om aftenen. Der er jo et pulserende liv, argumenterer han.

For meget fokus på det negative

Henning Skovgaard nægter at gå med på påstanden om, at det er svært at drive butik i centrum på grund af byomdannelsen og de mange opgravninger og omkørsler, der følger med. Det er ifølge ham ikke der, forklaringen skal findes på, at der i 2017 var 73 færre butikker end i 2012.

- Der er alt for mange, som har for travlt med at være negative omkring parkeringsforholdene. Dem, der vil have en parkeringsplads, de finder også en, siger han og påpeger, at det da i hvert lykkes dagligt for hans tre ansatte, der kommer fra henholdvis Vejle, Aarup og Tarup.

- De finder en plads hver dag. Endda hvor de kan holde hele dagen. Uden at skulle gå ret langt. Hvis de kan finde tre pladser, så må der være nogen derude jo, lyder det fra butiksindehaveren, der tilføjer:

- Hvis man søger efter en parkeringsplads, så finder man også en. Det kan godt være, at dem, der kommer lidt langvejs fra, har sværere ved det. Men dem, der bor omkring byen, de finder også deres parkeringsplads.

Løsningen er udvalg, service og åbningstider

Ifølge Henning Skovgaard er der en masse, han selv kan gøre for at blive et attraktivt valg for kunderne. Først og fremmest gælder det om at levere en god service og have et stort og bredt sortiment.

- Skal du skaffe varen først, så kan folk lige så godt gå på nettet, siger han.

Desuden vil hans nye butik holde åbent om søndagen, hvor mange andre holder lukket.

- Der er masser af mennesker i byen om søndagen, så hvorfor ikke holde åbent for kunderne, siger han og tilføjer, at han også overvejer at holde længere åbent end til klokken 18 f.eks. om fredagen.

- Men nu skal vi lige finde vores ben først.

Går imod strømmen og åbner ny butik: Guldsmed tror på Odense centrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce