GAL anklages for misbrug af penge

Jeg forstår ikke, hvorfor de ikke som andre foreninger kan holde møder i deres fritid frem for i løbet af dagen, siger Jesper Nielsen, medlem af repræsentantskabet i GAL og kritisk over for bestyrelsens regnskab.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

GAL anklages for misbrug af penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KRITIK: Medlem kritiserer Glentevejs Antennelaug - foreningen afviser beskyldningerne

ODENSE: Når byens største antenneforening, Glentevejs Antennelaug (GAL), med over 20.000 medlemmer i aften kl. 19 indkalder til ordinær generalforsamling i Risingskolens festsal, kan den syv mand store bestyrelse forvente at få stillet kritiske spørgsmål til sit regnskab.

Et af foreningens medlemmer, Jesper Nielsen, vil bede om at få forklaret, hvordan bestyrelsen i 2003 kunne spendere næsten en halv million kroner ud af et budget på knap 13 millioner kroner på sit eget arbejde.

En udgiftspost, der er steget med 35 procent i forhold til sidste år.

Ingen virksomhed

- Jeg har lagt mærke til, at udgifterne til bestyrelsearbejdet er steget fra år til år, uden at medlemmerne har fået en forklaring på hvorfor, men det kan jeg ikke længere sidde overhørig, siger Jesper Nielsen, der sidder i foreningens repræsentantskab og ved et møde for en uge siden fik udleveret regnskabet, som de knap 40 medlemmer af repræsentantskabet godkendte.

Men Jesper Nielsen kan ikke forstå, hvordan det kan koste en halv million kroner at udføre arbejde på linje med det, der foregår i andre foreninger - f.eks. sportsklubber - hvor bestyrelsen arbejder gratis.

- Det er klart, at der er udgifter til møder, men en antenneforening er jo ikke en privat virksomhed, og bestyrelsen skal udelukkende varetage sine medlemmers interesser. Alt andet er forargeligt, siger han, der blandt andet undrer sig over, at de repræsentantskabsmøder, han selv har ret til at deltage i, kan koste over 30.000 kr.

- Men der er jo også smør-rebrød og øl og vand ad libitum hver gang. Det er helt unødvendigt, siger han.

Ingen hobbyforening

Det lykkedes ikke avisen at få GAL's bestyrelsesformand Niels Jørgen Naundrup-Jensen i tale. Til gengæld vil kasserer Torben Johansen gerne forklare, hvordan udgifterne til bestyrelsesarbejdet kan stige, som det er sket.

Ifølge ham er der intet unormalt i, at en forening med en årlig omsætning på 30 millioner kroner koster en halv million i mødeaktivitet om året.

- Det er jo ikke en lille hobbyforening, vi driver, siger han og fortsætter:

- Men det betyder på den anden side ikke, at der bliver brugt flere penge end højst nødvendigt.

Kasserer: Intet skjult

Torben Johansen bekræfter, at møderne er blevet dyrere i årenes løb.

- Det skyldes, at møderne i modsætning til tidligere ofte ligger i dagtimerne, så bestyrelsesmedlemmerne skal have tabt arbejdsfortjeneste. Det er der vel intet underligt i - ville du måske arbejde gratis? Og så hænger det blandt andet også sammen med, at skattereglerne er lavet om, så det koster foreningen mere at udbetale diæter.

Torben Johansen siger, at bestyrelsen mener, den gør sit arbejde rimeligt billigt i forhold til andre antenneforeninger.

- Vi har ikke noget at skjule, fortsætter Torben Johansen, der ligesom bestyrelsesmedlemmerne Helge Pedersen og Henning Hansen opfordrer foreningens medlemmer til at stille spørgsmål på generalforsamlingen, hvis der er noget, der gerne vil have forklaret.

Forklaringen stiller ikke Jesper Nielsen tilfreds.

- Jeg forstår ikke, hvorfor de ikke som andre foreninger kan holde møder i deres fritid frem for i løbet af dagen, siger han.

GAL anklages for misbrug af penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce