Fyrværkeriudsalgene i Odense er sikre nok

De fyrværkerisalgssteder, som beredskabsinspektøren fra Odense Brandvæsen kommer ud og kontrollere, fx her på Odense Havn, retter hurtigt ind, når inspektøren påpeger sikkerhedsbrist.
Foto: Yilmaz Polat

Fyrværkeriudsalgene i Odense er sikre nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beredskabsinspektøren finder kun små sikkerhedsbrist på sin vej rundt mellem Odenses registrerede fyrværkerigsælgere

De i alt 42 registrerede steder, hvorfra der sælges fyrværkeri i Odense, er næsten så sikre som var det skoledukse, der stod for dem.

Beredskabsinspektør ved Odense Brandvæsen, Yarl Olsen, kører i disse dage fra sted til sted og kontrollerer, at de handlende lever op til de sikkerhedskrav som Sikkerhedsstyrelsen stiller til dem. Og på sin vej i år har beredskabsinspektøren kun oplevet små forseelser.

Påbud

Butikker fx supermarkeder må ikke opbevare mere end 37,5 kilo krudt. 12,5 kilo på salgsstedet og 25 kilo på et lager bag en tætsluttende dør. Og det skal stå på kasserne hvor meget krudt der er i hvert stykke fyrværkeri.

- Heldigvis har vi kun skulle rette småting som lidt for meget krudt på salgsstederne, manglende skiltning og lemfældig omgang med afstandskrav i den lette ende, siger Yarl Olsen.

Alle hans påbud er blevet efterlevet, mens han var på udsalgsstederne eller i det mindste påbegyndt rettet, og efterfølgende er der blevet taget stikprøver.

- Ved stikprøverne har alt været rettet, så det jo er glædeligt, siger beredskabsinspektøren.

Biblen

Med sig på sin vej har Yarl Olsen sin bibel - det vil sige Sikkerhedsstyrelsens vejledning om salg, håndtering og opbevaring af fyrværkeri.

Sikkerhedskravene til de handlende blev skærpet efter fyrværkeriulykken i Seest for nogle år siden, hvor hele bydelen i udkanten af Kolding blev raseret, da der udbrød brand i en container fyldt med nytårsfyrværkeri, og den eksploderede.

Blandt andet er afstandskravene til fyrværkerisalgssteder blevet skærpet.

- Der er steder, man ikke længere kan benytte, så derfor ryger man ud på landet, siger Yarl Olsen.

Fyrværkeriudsalgene i Odense er sikre nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce