Peter Pietras, der mistede jobbet efter lovbrud i Børn- og Ungeforvaltningen i Odense, er fri til at tage et nyt job, uden at det går ud over hans fratrædelsesgodtgørelse.

Odense: Det kan godt være, det ikke pynter på CV'et at stå i spidsen for en forvaltning, der systematisk har brudt loven. Men til gengæld luner det på bankbogen.

Den tidligere topembedsmand i Odense Kommune, Peter Pietras, der mandag blev fyret som adm. direktør i Børn- og Ungeforvaltningen, kan ikke alene se frem til en fratrædelsesgodtgørelse på 4,5 millioner kroner.

Han kan også, såfremt han ønsker det, tage et nyt job, uden det får betydning for beløbets størrelse.

"Der er tale om en godtgørelse, som udbetales én gang, hvilket også betyder, at eventuelt nyt job ikke påvirker beløbet", oplyser Børn- og Ungeforvaltningen i et skriftligt svar til Fyens Stiftstidende.

Svarer til tre års løn

Peter Pietras fratrådte som konsekvens af en ekstern redegørelse lavet af advokatfirmaet Kromann Reumert og revisionsfirmaet BDO.

Konklusionen er, at forvaltningen under Pietras' ledelse "planlagt og systematisk" har brudt lovgivningen i en række sager om støtteforanstaltninger til udsatte børn.

Redegørelsen placerer ikke ansvaret for lovbruddene hos Peter Pietras, men rådmand Susanne Crawley Larsen (R) og Børn- og Ungeudvalget havde på baggrund af sagen ikke længere tillid til den nu tidligere direktør.

Fratrædelsesgodtgørelsen på 4,5 millioner kroner svarer til tre års løn.

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.

Mere om emnet

Se alle
9
Plaget afdeling i Odense Kommune får ny chef

Plaget afdeling i Odense Kommune får ny chef

10
Seks børn og unge-direktører i Odense siden 2007

Seks børn og unge-direktører i Odense siden 2007

Formand tavs om møde om tvangsfjernelser i Odense

Formand tavs om møde om tvangsfjernelser i Odense