Fyns Politi vil ikke indlede efterforskning mod fyrede chefer i Børn og Ungeforvaltningen i Odense

Det var planlagt og systematisk, da Odenses Børn- og Ungeforvaltning sidste år brød loven med beslutningen om at stoppe hjælpen til en række udsatte børn.

Det har en ekstern redegørelse fastslået, og en direktør og to chefer har på den baggrund mistet deres job.

Men de skal ikke frygte nogen bøde- eller fængselsstraf for forsømmelse eller misbrug af stilling.

Fyns Politi har nu efter måneders behandling af sagen konkluderet, at der ikke skal indledes en efterforskning. Det skriver Fyens Stiftstidende lørdag.

- Politiet efterforsker kun sager, hvor der er en rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart. Det mener jeg ikke, der er i dette tilfælde, skriver advokaturchef Doris Jensen i afgørelsen.

Hun hæfter sig blandt andet ved, at embedsfolkene ikke har brudt loven for personlig vinding, men for at overholde et udmeldt budget.

Sten Bønsing, lektor og ekspert i forvaltningsret på Aalborg Universitet, undrer sig over politiets afvisning.

- Jeg ser ikke så pessimistisk på muligheden for at løfte en straffesag og nå frem til en dom, siger Sten Bønsing til avisen.

Han anerkender, at sagen aldrig nåede at få alvorlige konsekvenser, idet de udsatte børn hurtigt fik hjælpen igen.

- Men der er ingen tvivl om, at der er sket alvorlige brud på forvaltningsreglerne, konstaterer Sten Bønsing.

Det var Odense Kommune, der tog initiativ til at sende sagen til politiet. Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) siger om afgørelsen:

- Politiet vil ikke rejse sigtelse, vi har netop ansat en ny direktør, og i efteråret sagde ombudsmanden, at han ikke ville gå ind i sagen. Så jeg tænker, at vi nu er videre. Men vi glemmer det aldrig.

  • Thomsen_Erik_(2015)_006

    Af:

    Odenseredaktør på Fyens Stiftstidende Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus juni 1996 Har tidligere skrevet bl.a. bykulturstof og gennem en årrække kriminalstof som kriminalredaktør på avisen. Leder Odense-redaktionens 11 journalister, der hver dag dækker hele Odense Kommune

Mere om emnet

Se alle
13
Gammel kending på posten: Ny chef for børn og unge i Odense

Gammel kending på posten: Ny chef for børn og unge i Odense