Fynske betjente er sendt til den dansk-tyske grænse

Siden mandag middag har danske betjente, blandt andet fra Fyns Politi, kontrolleret pas ved den dansk-tyske grænse.
Foto: FABIAN BIMMER/Scanpix Denmark

Fynske betjente er sendt til den dansk-tyske grænse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til gengæld slipper Fyn for at afgive mandskab til Rødby, men opretholder stadig bevogtninger i København.

Fynske betjente skal de kommende måneder sørge for at passe på og kontrollere den dansk-tyske grænse i Sønderjylland.

Det ligger fast, efter at Rigspolitiet har lavet en fordelingsplan for alle landets politikredse om, hvem der skal afgive folk til hvilke steder.

Fordelingen faldt på plads sent tirsdag, og på politigården i Odense kan politiinspektør Benny Tollestrup onsdag middag konstatere, at Rigspolitiets plan sender nogle betjente til grænsen i Sønderjylland, mens der ikke længere skal afgives mandskab til Rødby på Lolland.

- Fra torsdag morgen bidrager vi indtil videre med en assistancestyrke til grænseberedskabet i Syd- og Sønderjylland, forklarer Benny Tollestrup.

Samtidig skal Fyns Politi fortsat sende folk til bevogtningsopgaver i København oven på terrorattentaterne for snart et år siden ved Krudttønden på Østerbro og ved den jødiske synagoge.

Tager stilling igen til marts

Politiinspektøren siger, at selv om de fynske betjente skal på opgave ved den dansk-tyske grænse, får det ikke betydning for beredskabet på Fyn, det vil sige det antal patruljer, som dag og nat kører rundt, og som kommer ud til borgerne, når der er behov for det.

Til gengæld kommer efterforskningsafdelingerne til at lægge folk til.

Foreløbig gælder aftalen for de fynske betjente i januar, februar og marts, hvorefter Rigspolitiet atter skal tage stilling til en fordeling af ressourcerne, hvis der fortsat skal opretholdes kontrol ved den dansk-tyske grænse, sådan som politikerne har besluttet det.

- Det er Rigspolitiet, som laver fordelingen på kredsenes vegne, og som tager hensyn til kredsenes størrelser og øvrige opgaver, siger Benny Tollestrup.

I praksis er der allerede lige nu fynske betjente ved grænsen i en aftale, som ville udløbe torsdag. Nu er den så forlænget til at gælde hele første kvartal af 2016.

Fakta
- Det er Rigspolitiet, som laver fordelingen på kredsenes vegne, og som tager hensyn til kredsenes størrelser og øvrige opgaver.

Fynske betjente er sendt til den dansk-tyske grænse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce