Fynsk minister: - Udflytning af arbejdspladser er en unik mulighed for Odense

Minister Lars Christian Lilleholt (V) glæder sig over, at Fyn får flere styrelser - og også, at Dansk Sprognævn med sine 15 arbejdspladser flytter til Bogense. Arkivfoto

Fynsk minister: - Udflytning af arbejdspladser er en unik mulighed for Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt er tilfreds med at se Fyn score det højeste antal statslige arbejdspladser i regeringens anden udflytningsrunde. Og københavnerne må gerne pendle til Fyn, siger han.

Sådan en onsdag i januar, hvor statsministeren netop har lettet på låget for nyheden om den næste store udflytning af statslige arbejdspladser, er ikke den værste dag at være fynsk valgt energi-, forsynings- og klimaminister. Lars Christian Lilleholt (V) smiler næsten gennem telefonen:

- Jeg har længe kæmpet for udflytningen, så det er en herlig dag at være fynsk valgt minister, siger han og understreger, at når Fyn og den øvrige provins tilføres tusindvis af arbejdspladser, skyldes det først og fremmest en modig regering.

- Jeg har det sådan med politik, at politik er resultatet af mange menneskers arbejde, så æren skal fordeles på flere. Men der er blevet snakket længe nok om det, så det er dejligt med konkret handling, tilføjer ministeren.

Hvis en del af medarbejderne i de flyttede styrelser i første omgang vælger at pendle, er de velkomne til det. Men jeg tænker, at de snart opdager, at de får lyst til at flytte herover.
Lars Christian Lilleholt (V), energi-, forsynings- og klimaminister

Flytter til Fyn med tiden

Allerede 27 dage før den dag, Lars Christian Lilleholt blev udnævnt til minister, 28. juni 2015, lagde han et opslag på Facebook, hvori han sammen med tre partifæller - Søren Gade, Hans Christian Schmidt og Troels Lund Poulsen - plæderede for, at styrelser skulle flyttes ud i provinsen. Det gjorde de fire ved at begynde en underskriftsindsamling, efter at Socialdemokratiet, De Radikale, SF og Enhedslisten en måned forinden i Folketinget havde nedstemt et forslag om netop udflytninger.

- De 711 arbejdspladser, som fem fynske kommuner får glæde af, er et vigtigt signal til hele øen. Og det er en unik mulighed for Odense, fordi der er synergi i udflytninger, når ægtefæller flytter med og får job. Det giver flere vindersituationer. Og hvis en del af medarbejderne i de flyttede styrelser i første omgang vælger at pendle, er de velkomne til det. Men jeg tænker, at de snart opdager, at de får lyst til at flytte herover, siger ministeren.

"Foreløbigt godt nok"

Om Lars Christian Lilleholt nu er så tilfreds med regeringens to udflytninger, at de 711 arbejdspladser er tilstrækkelige for Fyn, vil han ikke sige.

- Foreløbigt betragter jeg de 711 arbejdspladser som rigtigt godt, og nu skal de seneste lige flyttes og finde ud af det, så må vi se, siger han.

Datoen for udflytningen er endnu ikke fastlagt.

Fynsk minister: - Udflytning af arbejdspladser er en unik mulighed for Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce