Odense laver sammen med kulturministeren og det øvrige Fyn - minus Middelfart - ny aftale kulturaftale

Odense: 7,50 kroner pr. fynbo.

Det er nogle af de kommunale penge, der er på spil i en ny kulturaftale, som indgås mellem kulturministeren og de fynske kommuner, dog minus Middelfart, som heller ikke på dette område vil være sammen med den øvrige fynske ø.

Den fælles fynske pulje bidrager med i alt 3,4 millioner kroner, som blandt andet bruges til medfinansiering af projekter, den fynske kulturpris, studieture, administration og løn. Odense andel er knap 1,5 millioner kroner

Udover kommunernes egenbetaling er der hvert år i en ny firårig aftale diverse statstilskud til blandt andet små storbyteatre. Det løber op i knap 20 millioner kroner om året til det fynske område.

Kulturrådmand Jane Jegind (V) havde på et byrådsmøde i Odense mange pæne ord til overs for den ny aftale, der har tre hovedindsatsområder:

"Fyn er film".

"Kultur i bevægelse"

"Skab dig selv - talentudvikling og kulturel dannelse".

Socialdemokraternes Anders W. Berthelsen glædede sig over, at film er et centralt fokuspunkt.

Netop film fik nogle ord med på vejen af Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen, der mener, det er for fattigt, at Odense ikke helhjertet går ind i Film Fyn.

- Vi er associeret medlem, men det kræver mere end en million kroner at blive fuldt medlem. Lad os kigge i de 100 millioner kroner, som vi med Business Task Forcens anbefalinger sætter af om året til udvikling. Her bør vi kunne finde penge, lød forslaget fra Alex Ahrendtsen.

Forslaget faldt mere eller mindre på stenet grund - i hvert fald i den forstand at det ikke blev kommenteret af andre.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.