Morten Grønhøj fra Kold College skal en uge til River Cottage i England.

Har man blot en smule interesse for madkunst, så vil tænderne formentlig løbe i vand, når man hører om det legat, der netop er gået til den 23-årige kokkeelev Morten Grønhøj fra Odense.

Han har vundet en uges ophold hos den verdenskendte britiske kok og tv-vært Hugh Christopher Edmund Fearnley-Whittingstall. Et ophold, som tilmed skal finde sted på englænderens populære landsted, River Cottage, som er kendt fra talrige tv-programmer.

- Jeg blev vildt glad, for jeg havde overhovedet ikke regnet med, at jeg kunne komme i betragtning. At komme til at følge Hugh Christopher Edmund Fearnley-Whittingstall i en hel uge, er det, der må kaldes once in a lifetime, siger Morten Grønhøj, kokkelev på andet år på Kold College.

Back to Basics

Det er Fonden Dansk Gastronomi, der har uddelt to legater, som foruden fynske Morten Grønhøj også er tilfaldet en kokkeelev fra København. Med legatet får de to mulighed for at komme helt tæt på Hugh Christopher Edmund Fearnley-Whittingstall og den særlige filosofi om madlavning, som kendetegner River Cottage.

- Alt det, der bruges i madlavningen på River Cottage, dyrkes på stedet. Det er "back to basics", hvilket jeg synes er vildt inspirerende, siger Morten Grønhøj, der lige nu er i praktik i Restaurant Nordatlanten i Odense.

På sigt drømmer han om at åbne sit eget sted.

- Jeg kunne godt tænke mig engang at lave noget a la River Cottage, hvor man selv dyrker det, man laver. Det behøver ikke være spektakulære menuer, men derimod klassiske retter med et personligt præg, siger Morten Grønhøj.

Nyt krydderi

Hans underviser på Kold College, Jesper Michael Hansen, lægger ikke skjul på, at han håber, at Morten Grønhøj kommer hjem med helt nyt krydderi til undervisningen.

- For os som uddannelsesinstitution er det altid spændende, når nogle af vores dygtige elever drager ud og henter ny viden. Og vi er selvfølgelig særligt spændte denne gang, fordi det bliver i selskab med en kapacitet som Hugh Christopher Edmund Fearnley-Whittingstall, siger Jesper Michael Hansen.

Morten Grønhøj rejser til River Cottage den 20.- 30. april 2016.

  • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

    Af:

    Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.