48-årig gymnasielærer står til anbringelse på ubestemt tid efter makabert knivdrab. Retssagen i Odense starter onsdag.

En fire timers retssag om drab og med en forventelig udgang om anbringelse af drabsmanden på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

Det er den sandsynlige udgang, når en 48-årig gymnasielærer fra Odense onsdag står tiltalt for at have stukket den 24-årige Mette Marie Tang ihjel med talrige knivstik i en baggård til en ejendom på Klostervej i det indre Odense.

Drabet skete den 23. juni sidste år, og allerede kort efter at have stukket kvinden ihjel med en fileteringskniv, manden havde fundet frem fra sin køkkenskuffe, erkendte han drabet.

Stak med kniv uden varsel

Uden et ord gik han en sommerdag hen til kvinden i en baggård på Klostervej og stak hende i brystet.

Efter hun var faldet skrigende omkuld, fortsatte han med at stikke hende talrige gange i brystet, ryggen, hovedet og armene for til sidst at skære halsen over på hende.

- Hun var dødsdømt. Hun skulle bare dø, forklarede gymnasielæreren i grundlovsforhøret mindre end 24 timer efter, han havde taget livet af den farmaceutstuderende unge kvinde fra Sønderjylland.

Mødte bæltefikseret i retten

At det var en psykisk syg mand, som dengang blev fremstillet i grundlovsforhør, var der vist ingen tvivl om for anklager, forsvarer og dommer. Han var bæltefikseret, da han kom ind i retslokalet, og talte længe om, hvordan han i lang tid havde følt, at alt og alle chikanerede ham.

Gymnasielæreren og Mette Marie Tang kendte ikke hinanden på forhånd, og de havde højst mødt hinanden en enkelt gang eller to i baggården til den etageejendom, de boede i.

Derfor var Mette Marie Tang også et helt tilfældigt offer, som kom til at betale for den 48-åriges opfattelse af, at hun chikanerede ham.

Når sagen onsdag formiddag begynder ved Retten i Odense, er der kun afsat fire timer. Det er helt usædvanligt for en drabssag, som ellers kan tage hele dage og ofte mange dage.

Men den 48-årige mand har hele tiden erkendt drabet, og da mentalerklæring og udtalelse fra landets fremmeste læger i Retslægerådet for længst er på plads, er det begrænset, hvad der skal bruges tid på.

Fra anklagemyndighedens side er der lagt op til en anbringelse på en lukket psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

Retssagen begynder klokken 9.30 onsdag, og den kan følges dagen igennem på fyens.dk.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle
Anbringes på ubestemt tid: Gymnasielærer dømt for knivdrab

Anbringes på ubestemt tid: Gymnasielærer dømt for knivdrab

1
Drabsmand i retten: Troede dræbt kvinde stod i ledtog med hans chef

Drabsmand i retten: Troede dræbt kvinde stod i ledtog med hans chef

Lægeundersøgelse: Sindssyg drabsmand