Siden nærpolitiet er kommet til Vollsmose, er kriminaliteten i området faldet, lyder det fra Fyns Politi, som dermed undsiger den fynske folketingspolitiker Trine Bramsen (S).

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen (S), mener ikke, at mere nærpoliti er svaret på kriminalitet i ghettoområder.

Hun peger på Vollsmose som et eksempel på, at kriminaliteten er steget på trods af, at der de seneste ti år har været en nærpolitistation i området. Og dermed modsætter hun sig De Konservatives forslag om, at der skal mere nærpoliti ud i udsatte boligområder.

Men den udmelding ryster man på hovedet af hos Fyns Politi.

Politiinspektør i Fyns Politi, Johnny Schou, mener tværtimod, at der er langt mindre kriminalitet i området end før 2004, da stationen blev oprettet.

- Jeg ved ikke, hvad det er for nogle tal, Trine Bramsen har. For de tal, jeg har, siger, der er et fald i kriminaliteten, siger Johnny Schou til Fyens.dk.

Han har gransket statistikkerne for straffelovsanmeldelser i området. I 2004 - da stationen blev oprettet - var der 1054 anmeldelser for overtrædelser af straffeloven.

I 2013 var det tal på 861, og i november i år ligger tallet på 485 anmeldelser.

Han mener, at hvis man skal vurdere nærpolitiets effekt, skal man se på tallene fra 2004, hvor stationen blev oprettet og sammenligne med i dag. Og der er kriminaliteten altså faldet betydeligt.

Hold musen over grafen, for at se præcis, hvor mange anmeldelser, der har været i det pågældende år.

Flere forklaringer på tallene

Johnny Schou kalder nærpolitiet i Vollsmose for en succes, men peger også på, at det er svært at sige noget entydigt ud fra antallet af anmeldelser.

- Vores indsats derude har på rigtig mange områder båret frugt. Blandt andet på den måde, at når der er tryghed i et boligområde, er det lettere for folk at anmelde ting, de ellers ikke turde, siger Per Franck.

Og det slår ud i statistikkerne.

Og jo flere politifolk, der er til stede i et område som Vollsmose, hvor der blandt andet er bander, jo større risiko er der for, at der er konflikter og forskellige grader af chikane mod tjenestemænd, som også vil indgå i statistikkerne.

Politi: Politi løser ikke alt

Billedet er altså mere nuanceret end som så.

Johnny Schou er dog enig med Trine Bramsen så langt, at mere politi ikke altid er svaret.

- Jeg er enig i, at nærpoliti i forhold til sociale boligområder måske ikke altid giver mening, for der er andre forhold, som gør sig gældende, siger han til Fyens.dk.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
13
Fynsk retsordfører: Nærpoliti har ikke mindsket Vollsmose-kriminalitet

Fynsk retsordfører: Nærpoliti har ikke mindsket Vollsmose-kriminalitet

7
Trine Bramsen: Vi skal ikke tal-kneppe kriminalitet

Trine Bramsen: Vi skal ikke tal-kneppe kriminalitet

Konservative vil have nærpoliti i alle landets ghettoer

Konservative vil have nærpoliti i alle landets ghettoer