28. februar kan Fynbus-kunderne ikke længere købe billet via sms, som to millioner kunder ellers har gjort siden 2008.

Til marts kan man ikke længere købe sin busbillet via sms hos Fynbus. Selskabet afskaffer sms-billetterne og håber, at kunderne i stedet køber busbilletten via smartphone-app eller webshop.

Vurderingen er, at afskaffelsen af SMS-billetten ikke får de store konsekvenser, da kunderne allerede kan købe de samme billettyper via Mobilbillet-appen og i webshoppen, hvor man kan betale med både mobilepay og kreditkort. Fynbus anbefaler kunderne at benytte rejsekort, da det næsten altid er den billigste løsning.

Fynbus introducerede som det første trafikselskab i Danmark SMS-billetten i 2008, og den har siden været en succes blandt Fynbus' kunder. Der er til dags dato solgt flere end to millioner sms-billetter, og brugen af tjenesten har været stødt stigende igennem de seneste 10 år.

I slutningen af 2017 lancerede Fynbus en ny version af smartphone-appen "FynBus Mobilbillet", hvor man kan købe de samme typer billetter, som tidligere har været solgt via sms.

28. februar bliver sidste dag, hvor det er muligt at købe en sms-billet til de fynske busser.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.