Odense skal brandes som studieby - også uden for Fyn.
Odense: Hundredvis af pink balloner leder en på sporet af dagens store arrangement i Odense, nemlig "Åben By", som er en event, der skal vise Odenses kvaliteter som studieby.

Ballonsporet ender på pladsen foran den nyetablerede Kulturmaskine. Her bydes man velkommen af en af de mange hjælpere, som står klar med foldere og gratis armbånd til dagens stand-up-show med Brian Mørk. Derefter kan man frit ose rundt og studere alle aktiviteterne - og dem er der nok af.

Klatrevæg og gratis pølser

Midt på den solbeskinnede plads står en dj på et podie og sørger for at fremtrylle den rette stemning i form af de nyeste beats og sange. Ved siden af kan man prøve kræfter med en klatrevæg, rapelle eller slappe af i de bløde, pink lounge-møbler, som er stillet op i dagens anledning.

Og skulle sulten melde sig, er der gratis pølser med brød, kildevand eller frugt og andet godt at finde rundt omkring i de små boder.

Ved caféen sidder søstrene Sofie og Stine Thesbjerg. 22-årige Stine har boet i Odense i tre år. Hun er ved at læse til lærer, og i dag har hun lokket sin lillesøster med til Åben By. Sofie, 19, bor ellers til daglig i Skanderborg, men skal nu flytte til Odense for at uddanne sig til kiropraktor. Om Odense som studieby siger Sofie:

- Jeg troede ikke, man kunne studere i Odense. Den virker meget usynlig i forhold til for eksempel Århus, og man burde helt klart gøre mere for at brande Odense som studieby også uden for Fyn.

Læs mere i Fyens Stiftstidende.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Studiekortet