Fyens Stiftstidendes læsere har foreløbig doneret over 200.000 kroner til Fyn hjælper Fyn. Dermed kan Frelsens Hær dele julehjælp ud til 418 familier på Fyn.

Avisens Fyn hjælper Fyn-kampagne er gået over al forventning. Aldrig i de otte år, avisen har foranstaltet indsamlingen i samarbejde med Frelsens Hær, er der kommet så mange penge ind.

Da kassen blev gjort op mandag eftermiddag, lød saldoen på 211.540 kroner. Og indsamlingen er ikke slut endnu.

Både tirsdag og onsdag kan der stadig indbetales penge.

Sådan kan du hjælpe

Fyens Stiftstidende samler ind til fordel for Frelsens Hær, som igen i år har fået et rekordstort antal ansøgninger om julehjælp.Du kan hjælpe ved at indbetale et beløb, stort eller lille, i banken eller via Mobilepay.

Bank (gerne netbank):

Reg. nr. 4366

Kontonr. 4366016171

Mobilepay:

Tlf. nr. 40 19 00 02

Mærk indbetalingen

"Fyn hjælper Fyn"

Alle firmaer og enkeltpersoner, der bidrager, får deres navn nævnt i Fyens Stiftstidende, medmindre de ønsker at være anonyme og selv gør opmærksom på det ved indbetalingen.

- Det er da fantastisk, lyder den spontane reaktion fra korpsleder Lone Lehim, Frelsens Hær Odense.

Hvis det indsamlede beløb overstiger de faktiske udgifter til julehjælp, kan Frelsens Hær sagtens bruge pengene alligevel.

Dels som en basis for næste års julehjælp, dels til en særlig pulje, hvor folk står i helt akutte problemer og er i fare for at blive sat på gaden.
Det er svært at skabe et entydigt billede af, om viljen til at give generelt er blevet større. Eller om det bare er avisens læsere, der har været særligt gavmilde i år.

En af landets store aktører, når det gælder julehjælp, er Røde Kors. Her har man på landsplan modtaget ansøgninger om julehjælp fra 11.000 mod 10.000 sidste år.

- Vi mangler endnu at kunne give til cirka 500 af disse, fortæller kommunikationsmedarbejder i Røde Kors, Troels Donnerborg.

Han har ikke oplevet en decideret stigning i folks generøsitet, når det kommer til at donere penge til julehjælp.

Fyens Stiftstidendes chefredaktør Poul Kjær­gaard glæder sig over det flotte resultat med disse ord:

- Det er dejligt, at avisen kan være med til at gøre noget godt for mennesker med behov for en hjælpende hånd. Det vidner om, at vi vil hinanden på Fyn.

- Jeg tør allerede nu godt love, at vi selvfølgelig laver Fyn hjælper Fyn næste år også, tilføjer han.

  • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

    Af:

    Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.

Mere om emnet

Se alle
Fyn hjælper Fyn: I Fraugde hjælper de lokalt

Fyn hjælper Fyn: I Fraugde hjælper de lokalt

Avisen om juleindsamling: Det er rekordflot gjort, Fyn!

Avisen om juleindsamling: Det er rekordflot gjort, Fyn!