Fyn hjælper Fyn: De har brug for hjælp til julehjælp


Fyn hjælper Fyn: De har brug for hjælp til julehjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lone Lehim og Ole Hansen er nye korpsledere for Frelsens Hær Odense. På onsdag skulle de gerne dele julehjælp ud til 412 fattige fynske familier.

På lørdag fra kl. 11 og cirka en time frem kan I møde dem i gågaden. Ægteparret Lone Lehim og Ole Hansen er nye korpsledere i Frelsens Hær Odense. Ole spiller guitar - og brummer med basstemmen. Lone synger igennem. Og meningen er selvfølgelig, at der skal komme penge i raslebøssen til den julehjælp, som Frelsens Hær traditionen tro deler ud.

I år har de modtaget 655 ansøgninger om julehjælp. Ansøgerne skal udfylde et skema med forskellige økonomiske nøgletal. Nogle bliver sorteret fra, fordi de har for stort rådighedsbeløb, eller fordi de har fået tilsagn om julehjælp andre steder fra. Tilbage er 412, som falder indenfor de kriterier, Frelsens Hær deler ud efter.

- Med de midler, vi har lige nu, kan vi give julehjælp til 80, siger Lone Lehim. Så det er her indsamlingen "Fyn hjælper Fyn" kommer ind i billedet for at give Frelsens Hær mulighed for at dele ud til alle, der har julehjælp behov. Hvilket altovervejende er børnefamilier.

Sådan kan du hjælpe
Fyens Stiftstidende samler ind til fordel for Frelsens Hær, som igen i år har fået et rekordstort antal ansøgninger om julehjælp.Du kan hjælpe ved at indbetale et beløb, stort eller lille, i banken eller  via Mobilepay.

Bank (gerne netbank):

Reg. nr. 4366

konto nr. 4366016171

Mobilepay:

Tlf. nr. 40 19 00 02

Mærk indbetalingen 

"Fyn hjælper Fyn"

Alle firmaer og enkeltpersoner, der bidrager, får deres navn nævnt i Fyens Stiftstidende, medmindre de ønsker at være anonyme og selv gør opmærksom på det ved indbetalingen.

Stort behov

At behovet for julehjælp er stort, er Lone Lehim og Ole Hansen ikke et sekund i tvivl om.

- Kontanthjælpsloftet spiller en stor rolle. Skellet mellem rig og fattig er blevet større, siger Lone Lehim.

- Jeg tror, det er svært at forestille sig, hvordan det er aldrig at have penge nok. Hvordan det er ikke at kunne give sine børn det, de gerne vil have, tilføjer hun.

Og Ole Hansen tilføjer, at resultatet af den materielle fattigdom desværre ofte bliver, at forældrene ikke har overskud til at behandle deres børn godt nok.

Korpslederparret oplever ofte, at de fattige forsørgere bliver psykisk pressede, og at det kommer til at gå ud over børnene.

Sideløbende med at være korpsleder er Lone Lehim også familiekonsulent for Frelsens Hær i Odense, og det er et arbejde, som foregår på mange planer.

Det handler både om at give de trængte forældre mentale redskaber til at tackle modgangen og om at forsøge at hjælpe dem med at rydde op i økonomien, der ofte kan være præget af dyre forbrugs- og kviklån.

- Jeg er også med som bisidder hos sagsbehandlerne, siger Lone Lehim, der godt kan blive indigneret over at møde kolde repræsentanter for systemet, der får en enlig mor til at bryde grædende sammen.

Desuden er det også et led i familiearbejdet, at der et par gange om måneden er komsammen for mødrene - uden eventuelle partnere. Hvor de har et frirum til at tale om alt mellem himmel og jord,

- Vi prøver at støtte og styrke mødrene og give dem redskaber til hjælp til selvhjælp, siger Lone Lehim.

Kom fra Esbjerg

De nye korpsledere kom til Odense i august. I de seks foregående år har de været i Esbjerg. Lone Lehim og Ole Hansen synes ligesom flere af deres forgængere, at det er ærgerligt, at Frelsens Hær ikke holder til i centrum, som det var tilfældet i Esbjerg, men i et industrikvarter i Odense SØ. Men ellers er de faldet godt til, selv om det stadig kræver gps at finde rundt i byen.

Lone Lehim er ud af en familie, der var soldater i Frelsens Hær. I en periode på syv år var hun ude af arbejdet i hæren, hvor hun arbejdede som folkeskolelærer på Amager, indtil hun atter følte, at Frelsen Hær var det helt rette sted at være. Lone Lehim og Ole Hansen har for få måneder siden fejret kobberbryllup, og Ole kom først ind i Frelsens Hær som 28-årig. Det var, da han boede til leje i en ejendom i Helsingør, som er ejet af Frelsens Hær, han gradvis kom tættere og tættere på.

- Man oplever inde i sig selv, at Gud kalder på én, som han formulerer det.

På onsdag skal Ole Hansen og Lone Lehim dele julehjælp ud i form af gavekort samt diverse sponsorgaver. Hvis "Fyn hjælper Fyn" går godt, kan 412 ansøgere få hjælp til at komme gennem højtiden med en smule mere overskud.

Fyn hjælper Fyn: De har brug for hjælp til julehjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce