Fulderikker fjernes af politiet


Fulderikker fjernes af politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DRUK: Odense Politi opretter særlig citypatrulje, der stresser uønskede personer væk
En særlig oprettet specialpatrulje inden for Odense Politi er her én uge før kronprinsparrets besøg begyndt at fjerne højtråbende, berusede mennesker fra offentlige steder i Odense centrum.

- Vi vil gerne have dem væk fra midtbyen, for de fylder enormt meget. De er til stor gene for de handlende, for turister og andre, der kommer inde i byen. De fylder meget, de drikker øl, og folk er generelt utrygge ved dem, siger chefpolitiinspektør John Jacobsen, Odense Politi.

Alene mandag og tirsdag blev 14 personer bortvist af citypatruljen, ligesom to personer fik mundtligt påbud om at forsvinde fra gågaden.

Problemet flytter

Selv om politiet nu bevidst går efter at fjerne de ofte meget berusede personer fra især Vestergade, ved man også godt, at man bare flytter problemet til et andet sted.

- Vi har et socialt problem, der er lagt over på politiets skuldre. Men vi har ikke løst problemet, og vi har ikke afskaffet misbrugerne, siger vicepolitiinspektør Finn Reifling, der leder den nye citypatrulje.

Den skal "stresse" de øldrikkende personer væk fra gaden, og der er ikke sat dato på, hvor længe den skal fungere. Foreløbig er der lagt vagtplaner indtil nytår, og det er forretningerne glade for.

- De fulde personer giver utryghed. Vi kan se, hvordan især de ældre zigzagger fra den ene side af gaden til den anden for ikke at blive antastet af dem, siger ejendomsmægler Henrik Jensen, Nybolig i Vestergade.

Bøder kan ikke betales

Med politivedtægten i hån-den kan politiet forbyde visse personer at opholde sig bestemte steder. Gør de det alligevel, vanker der bøder, selv om politiet godt ved, de aldrig bliver betalt.

- Det er meget irriterende, meget stressende og stærkt belastende, at vi bliver jaget fra sted til sted, siger John med sine to hunde Labbe og J.J., som Stiftstidende i går mødte på hjørnet af Pantheonsgade og Vestergade. Han ønsker ikke sit efternavn offentliggjort.

Han mener ikke, det er sjovt at stå i Munke Mose i regnvejr, og efterlyser endnu en varmestue i byen.

Det er imidlertid ikke løsningen, hvis man spørger byrådsmedlem Verner Engelbæk (S), som også er kriminalassistent i Odense Politi.

- Vi har de væresteder, der skal til. I Pantheonsgade må de sidde og drikke i gården, men det er pudsigt, at de hellere vil stå her på Vestergade. De ønsker at blive set, siger han.

Verner Engelbæk mener, løsningen er en udbygning af skurbyen ved Kildemosevej i Bolbro, men det kræver en politisk beslutning og vilje til at bevilge penge.

Politiet afviser i øvrigt, at oprettelsen af citypatruljen sker i forbindelse med kronprinsparrets besøg i næste uge.

Fulderikker fjernes af politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce