Frygter "lysinferno": Udvalg siger ja eller nej til ny reklameskærm

Nogenlunde denne udsigt vil beboerne i Civicas boliger på den modsatte side af Munkerisvej få. hvis politikerne siger ja til reklameskærmen, der er ansøgt om. Illustration: Fra ansøgningsmaterialet

Frygter "lysinferno": Udvalg siger ja eller nej til ny reklameskærm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Planer om en 69 kvadratmeter stor LED-skærm på en bygning ved Rosengårdcentret har sat sindene i kog. Bl.a. boligselskabet Civica er kraftigt imod af frygt for, at den vil genere områdets beboere. Tirsdag afgøres sagen politisk.

Skal makkerparret bag den omstridte lysreklame på Fisketorvets højhus i Odense have lov til at udvide biksen med en ny stor skærm?

Det spørgsmål skal By- og Kulturudvalget svare ja eller nej til tirsdag.

Det er investor René Groth og reklamefirmaet Track One med Lars Overby i spidsen - begge er kendt fra bl.a. deres involvering i reklameskærmen på Fisketorvet - der har søgt tilladelse til at opsætte endnu en LED-skærm. Denne gang på endegavlen af en høj bygning på Tagtækkervej tæt ved Rosengårdcentret.

Embedsfolkene i forvaltningen anbefaler, at der gives tilladelse til den ansøgte LED skærm, forudsat at den overholder en række betingelser angående trafiksikkerhed, men forud for udvalgsmødet er der skepsis hos flere partier, og det gælder også rådmand Jane Jegind (V).

- Nu har vi foretræde i morgen, siger hun med henvisning til, at René Groth har bedt om foretræde for udvalget.

- Men vi (Venstre, red.) hælder til at sige nej. Det er ud fra belærte erfaringer. Forvaltningen skriver, at det er svært at vurdere, om skærmen vil være til væsentlige gene for de enkelte borgere og området som helhed.

- Hvis det er en svær vurdering, så kan det ligeså godt falde sådan ud, at det rent faktisk bliver til væsentlig gene, som at det ikke gør, siger hun.

EL: Den slags hører til i Herning

Socialdemokraterne, der har tre ud af syv stemmer i By- og Kulturudvalget, forholder sig før udvalgsmødet afventende.

- Lad os nu drøfte det i morgen, siger Anders W. Berthelsen (S).

Så ikke nogen klokkeklar holdning til den sag endnu?

- Ikke i dag. Den kan du få i morgen.

Lidt flere ord, men ikke mange, lyder fra S-partifællen Maria Brumvig.

- Principielt er jeg imod den slags skærme, men omvendt har politiet givet deres besyv med i forhold til, at det godt kan tillades, hvis visse betingelser er opfyldt. Derfor synes jeg, vi skal vente til i morgen og se, hvad der sker.

Fra Enhedslistens Brian Skov Nielsen lyder en klar afvisning.

- Vi skal i Odense gå fra at være en stor dansk by til at være en storby. Og sådan noget med at hænge grimme LED-reklamer op på gavle er ikke noget, man gør i en storby. Det er noget, man gør i Herning, siger Skov Nielsen.

Avisen har uden held forsøgt at få en kommentar fra ansøgeren René Groth. Han ønsker ikke at udtale sig forud for udvalgsmødet, hvor han skal tale sig sag.

En række beboere i området, både private og ikke mindst boligselskabet Civica, har gjort indsigelse imod LED-skærmen af frygt for, at den vil medføre en lysinferno for beboerne i Civivas lejeboliger i nærheden. Også Rosengårdcentret har sendt et langt høringssvar med en række argumenter imod at tillade skærmen.

Frygter "lysinferno": Udvalg siger ja eller nej til ny reklameskærm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce