Der var pres på systemet hos Tinderbox, da der tirsdag blev åbnet for at man kunne melde sig som frivillig

Odense: De havde regnet med heftig aktivitet. Alligevel kom det en smule bag på frivilligkontoret hos Tinderbox Festival, hvor massiv interessen var, da man i tirsdags åbnede for, at man kunne tilmelde sig som frivillig til Tindebox.

Festivalen skal bruge 3000 frivillige og foreninger, og efter første dag med åben tilmelding, er man halvvejs. Af dem, der har meldt sig indtil nu, er halvdelen personer, der meldte sig til tirsdag.

Totalt ydmyge

Det er skyhøjt sammenlignet med sidste år, hvor 162 personer på førstedagen havde tilmeldt sig.

- Vi er totalt ydmyge over, hvordan folk bakker op om det. Det havde jeg ikke i min vildeste fantasi troet. Vi havde godt mærket op til, at der var god gang i møllen, men systemet kunne næsten ikke følge med, og vi blev nødt til at skrue op for serverhastigheden for at følge med efterspørgslen, fortæller frivilligansvarlig Peter Caspersen.

- Vi er godt med nu, men der er stadigvæk pladser, så hvis man har et ønske om at blive frivillig, kan man sagtens nå det, tilføjer han.

Adgang og forplejning

Som frivillig skal man arbejde 16 timer, hvis man arbejder under festivalen og 24, hvis man arbejder før eller efter festivalen. For indsatsen får man adgang til festivalen i alle tre dage og forplejning.

Udover at skulle bruge frivillige fra foreninger og privatpersoner, er der også frivillige fra stadepladsholderne og fra studenterorganisationer. I alt forventes det samlede tal for frivillige på Tinderbox at nå op på cirka 5000 personer.

  • byline

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg dækker lokalpolitik og livet i byen. Uddannet fra Syddansk Universitet i 2015. Vandt i 2014 Jern Henrik og Basker Henrik og i 2015 hovedprisen for årets historie i Fynske Medier for serien "Svigt i lægevagten", der også var finalist til Spadestiksprisen. Tidligere ansat på avisens nyhedsredaktion. Jeg bor i Odense med min kæreste, der arbejder som sygeplejerske, og min søn Lukas.

Mere om emnet

Se alle
13
Travbane skal huse overnatning på Tinderbox

Travbane skal huse overnatning på Tinderbox

Tinderbox overgår sig selv: Forbi 23.000 solgte

Tinderbox overgår sig selv: Forbi 23.000 solgte

Tilmelding åben: Tinderbox søger 3000 frivillige

Tilmelding åben: Tinderbox søger 3000 frivillige