Sanne Skougaard Andersen, der blev kendt for at stå fadder til barselsfond, stiller op for Venstre i Odense

For en halv snes år siden var den odenseanske frisørmester Sanne Skougaard Andersen meget i vælten, fordi hun kom til at stå fadder til en central barselsfond. Det var i hvert fald hendes initiativ, der gjorde, at Christiansborg-politikere tog sagen op. Det mundede ud i en fond der trådte i kraft 1. oktober 2006.

Sanne Skougaard Andersen forsøgte også at komme i Odense Byråd, dog uden held hos Venstre, der tilbage i 2005 fik et nærmest katastrofalt ringe valg. Med fjerdeflest personlige stemmer blev hun dog andensuppleant

Nu forsøger den 42-årige Sanne Skougaard igen - til byrådsvalget 21. november 2017. Onsdag aften opstilles hun som kandidat i vælgerforeningen Paarup Korup - sammen med det siddende byrådsmedlem Mark Grossmann.

- Jeg har siden dengang fået mange opfordringer om at stille op, men har holdt igen både på grund af min frisørsalon, organisatorisk arbejde og så naturligvis børnene, fortæller Sanne Skougaard Andersen - med tilføjelsen:

- Nu er mine børn så store, at jeg er klar til at tage imod den både hårde og tidkrævende opgave som byrådsmedlem.

Venstre tager med kyshånd imod en kandidat som hende. Kvinde, 42 år og selvstændig erhvervsdrivende så kan det med Venstre-øjne næsten ikke blive bedre - ikke mindst i relation til den nuværende byrådsgruppe, hvor Jane Jegind er ene høne i en kurv med syv haner.

Sanne Skougaard Andersen har sammen med sin mand, Jan Andersen, Vip Coiffure på Rugårdsvej. En salon der blev flyttet sidste år fra Tarup på grund af linjeføringen af den kommende letbane.

Sanne Skougaard Andersen er mor til Maria på 18 år og Mille på 11 år. I sin fritid dyrker hun en del sport - blandt andet styrketræning og spinning og har også et maratonløb.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.