Friskt forårsprogram: Musik på Momentum skal blæse dig bagover

Amerikanske Horse Lords gæstede Odense i midten af oktober. Foto: Klaus Knakkergaard

Friskt forårsprogram: Musik på Momentum skal blæse dig bagover

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teater Momentum har med booker Casper Tornhøj Schärfe i spidsen etableret et spillested, hvor med buldrende stor sandsynlighed møder musik, du ikke vidste, du skulle høre.

P8 Jazz var forbi, da Sarathy Korwar spillede på Teater Momentum sidst i oktober. Værten på programmet "Nye Skiver" Niels Christian Cederberg kaldte det unikt, at Odense kunne tiltrække en kunstner af den kaliber. Formentlig ikke fordi Korwar er økonomisk utilgængelig sammenlignet med mange andre, men fordi kunstnere som ham ikke er et hverdagssyn på odenseanske - eller danske for den sags skyld - spillesteder. Det ændrer sig nu.

Teater Momentum har med booker Casper Tornhøj Schärfe i spidsen skruet op for volumen, og præsenterer nu et forårsprogram, du muligvis ikke vidste, du burde dykke ned i.

- Det er svært og egentlig ikke meningen, at du skal kunne sætte vores program i bås, så det er selvfølgelig en udfordring, når vil skal ud og lave pr, at musikken kan være svær at beskrive. Til gengæld er langt størstedelen en blanding af forskellige genrer, så der vil næsten altid være noget i musikken, som du kan genkende og kan lide, siger Casper Tornhøj Schärfe og fortsætter:

- Vores program ligger meget godt i tråd med alt andet på Teater Momentum, og derfor låner vi også lidt af deres motto "Teater uden ryglæn". Det her er musik uden ryglæn - faktisk vil vi gerne have, at du bliver blæst ned af stolen.

Det her er musik uden ryglæn - faktisk vil vi gerne have, at du bliver blæst ned af stolen,
Casper Tornhøj Schärfe, Teater Momentum

Plads til at eksperimentere

Og det har efterårets program allerede vist, at Momentum er i stand til. De amerikanske "jazz-rockere" (i mangel af bedre beskrivelse) i Horse Lords leverede i midten af oktober et mindeværdigt hug med et mylder instrumentale mønstre og knivskarpe rytmer, mens førnævnte Sarathy Korwar alene ved sin tilstedeværelse trak stor opmærksomhed, der ifølge øjevidneberetninger fra koncerten var mere end velbegrundet.

Nu følger Momentum op med et eksperimenterende og særdeles nysgerrigt forårsprogram, som blandt andet også inkluderer festivalen Ilter, der omfavner punk og hardcore-genrerne. Momentums musik rammer ret præcist ned i et hul, der indtil nu ikke har været fyldt ud i Odense, mener Casper Tornhøj Schärfe.

- Vi kommer ikke til at konkurrere med andre eksisterende spillesteder i byen. Vores musikalske profil er meget anderledes, og jeg mener personligt, at der har manglet netop et spillested for den her type musik, siger Casper Tornhøj Schärfe og fortsætter:

- Det er meget vigtigt for os, at vi kan præsentere noget musik for folk, de ikke vidste, de manglede at høre. Men det er samtidig en svær øvelse, for hvordan overbeviser du folk om, at de skal gå ind og høre det? En af måderne er at holde billetpriserne på et lavt niveau, så det ikke er det, der står i vejen, når du skal vælge at komme herind.

Derfor koster en billet til en koncert på Momentum sjældent mere end en 50'er, og som noget nyt kan du købe et årskort for 300 kroner. Så er der fri adgang til alle koncerterne hele året.

Friskt forårsprogram: Musik på Momentum skal blæse dig bagover

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.