Friskolen City Odense har i en uge været omdannet til flygtningelejr

I dag er der åbent hus

Skibhus: Hvordan kan man give velnærede danskere et billede af, hvordan det er at opholde sig i en flygtningelejr?

Friskolen City Odense i Skibhuskvarteret bruger indeværende uge til at omskabe friskolen til en flygtningelejr uden el, vand eller varme og med nødrationer til voksne og børn.

I dag fra klokken 15 til 17 laver skolen i samarbejde med Red Barnet Ungdom, Ungdommens Røde Kors og Dansk Flygtninge Hjælp Ungdom et åbent hus-arrangement, hvor børn og forældre kan komme for at se, hvad flygtende børn til Odense og Danmark gennemlever.

I en invitation fortælles, at gæster blandt andet kan møde unge flygtninge, der fortæller om deres ophold i Odense, og man kan købe og smage på de nødrationer, børn le- ver af undervejs på deres flugt.

Foto- og videoudstillingen Facing Europe + E45 - som især kendes for flygtninge-pigen og betjenten på motorvejen - vises.

Gæster kan købe nødrationsdrikke- og madvarer, hvor overskuddet går til flygtningebørn i Odense.

Ved arrangementet tages med glæde imod legetøj og tøj til flygtningebørn i Odense.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.