Friluftsbadet forbliver gratis

Hvorfor gratis havnebad, når Friluftsbadet koster at komme ind i? Sådan lød et af argumenterne, da et flertal sidste år besluttedet at gennemføre et forsøg med gratis adgang til friluftsbadet. Nu bliver ordningen gjort permanent. Arkivfoto: Fyens.dk

Friluftsbadet forbliver gratis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsøgsordning med gratis adgang gøres permanent af By- og Kulturudvalget.

Gratis adgang til Odense Friluftsbad blev sidste år indført som en et-årig forsøgsordning, men på et møde tirsdag har By- og Kulturudvalget i enighed besluttet at lade ordningen køre videre.

Det betyder, at der bliver gratis adgang til friluftsbadet også i den kommende sommer og årene efter, indtil et politisk flertal en dag måtte beslutte sig for noget andet.

Egentlig var det meningen, at ordningen nu skulle have været evalueret, men det gav ikke rigtig mening, lød det fra fritidsforvaltningen, som påpegede, at sidste sommer både var præget af uroligheder forårsaget af ballademagere samt af det ustadige danske sommervejr.

"Det er forvaltningens vurdering, at det er vanskeligt at give en entydig anbefaling på baggrund af den forgangne sæson", lød det på den baggrund til politikerne.

Rådmand Jane Jegind (V) stillede forslag om at droppe ideen om en evaluering. For i sidste ende afhænger besøgstallet af vejret, og det er og bliver en politisk beslutning, om friluftsbadet skal være gratis eller ej, konstaterer hun og siger:

- Hvorfor bruge ressourcer på at undersøge noget, som det ikke rigtig giver mening at undersøge?

Jegind har selv talt imod gratis entre til friluftsbadet, men nu er situationen, som den er, lyder det fra rådmanden.

- Så må det fortsætte sådan, indtil der en dag måtte være et flertal, der ønsker noget andet, siger hun og tilføjer:

- Når flertallet har sagt, at de hellere vil bruge pengene på at give gratis entré til friluftsbadet end til skolebøger, så er det sådan, det er.

Det dårlige vejr sidste sommer ramte i øvrigt ikke kun Friluftsbadet på besøgstallet, som endte på 16.224. Også Odense Havnebad oplevede lavere besøgstal end året før, oplyser By- og Kulturforvaltningen.

I forlængelse af den ballade, der sidste år var i Odense Friluftsbad, er der investeret i nyt overvågningsudstyr ligesom der er indledt et samarbejde med CFU (Center for familier og unge). Dette skulle betyde, at sandsynligheden for dårlige personoplevelser fremover kan mindskes, er By- og Kulturforvaltningens vurdering.

Friluftsbadet forbliver gratis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce