Tirsdag morgen var det nær gået galt, da en lærer på vej til arbejde blev strejfet af en bus, da hun kørte gennem Frederiksgade på cykel

Odense: Fem cyklister var tirsdag morgen klokken 7.42 nær kommet i klemme, da en bus på Frederiksgade kom op over cykelstien, da den var på vej i retning mod Nyborgvej.

Det beretter lærer Anja Knudsen, der er en af de fem.

"Bus nr. 83, kl. 07.42 kørte op på cykelstien, hvor vi var 5 cyklister, der måtte hoppe af cyklen og ind på fortovet. Bussen ramte mit fordæk og kørte videre!", skriver Anja Knudsen i facebookgruppen "Med livet som indsats - på cykel i Frederiksgade".

Avisen har talt med Anja Knudsen, og hun var på vej til arbejde på cykel, da hun sammen med de fire andre cyklister måtte springe op på fortovet for at undgå at blive ramt, uddyber hun. De var på vej i retning mod Nyborgvej.

- Bussen kørte op over cykelstien lige på det sted, hvor striberne slutter, og den "rigtige" cykelsti starter. Vi opdagede heldigvis, hvad der var ved at ske, så vi nåede at komme væk. Men vi var ved at vælte over hinanden i forsøget på at komme op på fortovet og i sikkerhed. Bussen ramte mit fordæk på cyklen, siger den 34-årige lærer.

Hændelsen kommer efter de seneste dages massive kritik af trafikforholdene i den snævre Frederiksgade, hvor et stort antal busser, biler, cykler og fodgængere skal dele den begrænsede plads, der er. Yderligere 65 busser dagligt er fra mandag blev lagt om til at køre i Frederiksgade.

Beboere i gaden beretter om mange farlige episoder, og flere af dem har til denne avis direkte sagt, at de frygter, at det kommer til at koste menneskeliv, hvis ikke der gøres noget.

Fik chaufføren i tale

Ifølge Anja Knudsen råbte hun selv og de andre cyklister efter bussen, og da den ved Nyborgvej holdt for rødt lys, kom de op på siden af den og bankede på ruden.

- Chaufføren åbnede døren, og vi råbte til hende, at hun skulle se sig for. Til det svarede hun: "hvad skal vi chauffører gøre", og "jeg har også en køreplan, jeg skal overholde". Og så hørte jeg ikke mere, inden hun kørte væk.

Ole Madsen er en af de kritiske beboer i Frederiksgade, som kræver, at politikerne gør noget for at øge trafiksikkerheden. Han er ikke overrasket over det, Anja Knudsen har oplevet.

- Det er ikke første gang den slags sker. Jeg har set noget lignende flere gange. Det er ulykken, der venter på at ske, og næste gang er det ikke sikkert, det ender lige så godt, siger han.

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.

Mere om emnet

Se alle
5
Letbanen rykker ind på Middelfartvej

Letbanen rykker ind på Middelfartvej

Et stykke af Højstrupvej bliver ensrettet

Et stykke af Højstrupvej bliver ensrettet

En del af Ejlskovsgade lukkes