Frække tyve plagede Odense

I to tilfælde blev politiet alarmeret med det samme, men ved alle fire tilfælde af tricktyverier i weekenden i Odense, lykkedes det gerningsmændene at slippe væk. Genrefoto: Michael Bager

Frække tyve plagede Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire gange i den seneste weekend var frække tyve på spil.

Man skal passe på, hvem man lukker op for - og hvem der kommer ind i ens hjem. Det må flere odenseanere sande efter en weekend, hvor der ikke mindre end fire gange var frække tyve på spil. Det fremgår af politiets døgnrapport fra weekenden.

Fredag formiddag var den første på spil. Det var i Korsløkkehaven, hvor en ukendt mand havde ringet på døren og udgivet sig for at være fra et forsikringsselskab. Manden bad om at låne beboerens nøgle til bilen, så han kunne besigtige en række skader, der skulle være opstået på bilen. Beboeren kunne ikke umiddelbart finde sin bilnøgle og rakte derfor hele tasken til den fremmede mand. Han takkede - og forsvandt med tasken. Manden var på spil mellem 10 og 12, men først ved 15-tiden blev episoden anmeldt til politiet.

Lørdag var den gal igen. Tilmed to gange. Første gang på Døckerslundsvej, hvor en mand henvendte sig til en beboer og forklarede, at han havde låst sig ude. Manden forklarede at han boede lige i nærheden, men beboeren kunne ikke genkende ham. Alligevel valgte vedkommende at låne manden nogle penge og fiskede sin lille sorte pung frem. Undervejs blev han dog distraheret af VM-fodbolden, der kørte i fjernsynet, og det benyttede den ukendte mand til at snuppe pungen og forsvinde. Episoden fandt sted mellem klokken 15.30 og 16.00 og her anmeldte beboeren tyveriet med det samme. Beboeren kunne også give dette signalement: En mand, dansk af udseende, 25-35 år, 180-185 cm Han var spinkel, med lyst langt hår. han talte dansk og var iført et grønt regnslag.

Lørdagens andet tyveri fandt sted på Kørupvænget i Odense M et par timer senere, hvor en mand klokken 17.45 ringede på hos en beboer og bad om penge til en busbillet. Da beboeren fandt en skilling frem, bad manden også om et glas vand, og så var vejen banet for at stjæle. For beboeren havde lagt pungen på en kommode i entreen, og da vedkommende kom tilbage med vandet, var både pung og mand væk. Også her kunne politiet dog få et signalement at arbejde med. Gerningsmanden beskrives som ca. 35 år, 170-175 cm høj og slank. Han havde kort lyst hår og daggamle skægstubbe. Han talte dansk og var iført mørkt tøj.

Søndag var endnu en tyv så på spil. Denne gang på Skibhusvej mellem klokken 18.20 og 18.25. Her gik en ukendt mand direkte ind i en lejlighed via en åbentstående hoveddør. Tyven spurgte først, om han måtte låne en telefon. Derefter spurgte han om mønter til bussen, og da den kvindelige beboer tog sin pung frem, spurgte tyven om hun havde småmønter. Han havde fået øje på en krukke med småmønter og fik besnakket kvinden til at give ham krukken. Den tømte han for alle mønter ned i en pose og gik sin vej. Sagen blev anmeldt til politiet kort efter, men her er der tilsyneladende ikke noget signalement af gerningsmanden.

Af signalementer fremgår det, at det formentlig var flere forskellige tyve der var på spil. Generelt er rådet til folk, ikke at lukke ukendte folk ind i deres hjem. Beder de om penge eller et glas vand, så lad dem vente på den anden side af en låst hoveddør.

Frække tyve plagede Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce