Fra spændende til uspiseligt - det mener rådmændene om taskforcens anbefalinger

- Skolelukninger er et no-go for Venstre, men vi er helt med på at se på, hvordan vi kan gøre nogle skoledistrikter mere robuste, siger rådmand Jane Jegind om en af taskforcens anbefalinger. Foto: Sugi Thiru

Fra spændende til uspiseligt - det mener rådmændene om taskforcens anbefalinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad synes de om taskforcens anbefalinger? Hvad siger de ja tak til, hvad afviser de allerede nu at gøre til virkelighed, og savner de noget? Vi har bedt kommunens fire rådmænd om svar.

Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R)
Susanne Crawley Larsen (R). Arkivfoto: Nils Svalebøg

- Jeg er positiv over for anbefalingerne. Det er en spændende buket af mange forslag, som giver os mulighed for at lave en god by, hvis vi tør. Det her papir vil gøre os mere modige og er et godt springbræt til at tage nogle af de svære samtaler.

- Jeg er meget optaget af hele ulighedsproblematikken - også uligheden i kvaliteten af vores service i for eksempel børnehaver og skoler, fordi børnene er så forskellige. Jeg har tidligere selv advokeret for, at vores folkeskoler skal afspejle byens befolkning. Jeg er klar til at gøre det, der giver mere kvalitet i undervisningen, så må midlerne komme derefter - for eksempel en ny skolestruktur.

- Det er sindssygt vigtigt, at vi får den samtale, der handler om, hvad vi kan forvente af hinanden som borger og kommune. Nu har vi borgerrådet, og der er også et fælles-elevråd, der kan sættes meget mere i spil.

- Jeg har ikke stødt på noget endnu i anbefalingerne, jeg ikke vil være med til. Som udgangspunkt synes jeg, alle forslag er værd at tale om, og det skal vi stille og roligt gå i gang med.

Ældre- og handicaprådmand Søren Windell (K)
Søren Windell (K). Arkivfoto: Lasse Hansen

- I anbefalingerne er der både noget letkøbt, noget rigtig godt og noget uspiseligt. Det er nemt bare at sige, vi skal ansætte alle de sygeplejersker og sosu'er, der er ledige. For det gør vi jo. Og at vi bare skal opkvalificere de ledige til at få job i velfærdssektoren er også for nemt, for det kan man altså ikke bare tvinge folk til.

- Noget af det uspiselige er skolelukninger. Vi vil ikke være med til at udsulte forstæderne og lukke skoler derude - det kan vi ikke være bekendt, og vi vil ikke bare lade regnearket bestemme.

- Der er til gengæld gode takter omkring boformer for ældre, omkring psykisk sårbare og omkring borgere med handicap. De skal ikke være kastebolde mellem sagsbehandlere og forvaltninger.

- Nogle af anbefalingerne hører måske mere til på nationalt end lokalt plan, og så savner jeg helt klart, at vi får erhvervslivet ind i det her. Det handler mest om, hvordan vi skal skære kagen, og ikke hvordan den bliver større, og hvordan vi får skabt arbejdspladser.

Beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro (SF)
Brian Dybro (SF). Arkivfoto: Vibeke Volder

- Taskforcen har ret i, at vi skal gøre det bedre for sårbare unge, som der er kommet flere af. Jeg er åben over for at lave en ny enhed for de 12- til 23-årige, for det er klogt at samle indsigt og viden om unge ét sted. Men det duer ikke, at medarbejderne kommer fra - og stadig skal referere til - forskellige forvaltninger, for så får vi ikke nedbrudt siloerne. Det så vi senest et eksempel på med hotspot-chefen i Vollsmose, der gik galt på grund af konstruktionen.

- Og så synes jeg, det lyder enormt spændende med forslaget om at lave opkvalificeringsforløb for langtidsledige og så stille dem en jobgaranti i udsigt. Vi er i gang med at få nogle erfaring i et konkret projekt, og jeg tror godt, vi kan lave et investeringsprojekt, der kan tjene sig selv hjem igen. Det svære er at motivere folk fra helt andre brancher til at skifte spor, men det må vi arbejde med.

- Jeg synes, vi skal diskutere fordomsfrit, men jeg bliver lidt træt, når man igen peger på skolestruktur og -lukninger. Den diskussion har vi haft igen og igen - den berører en masse mennesker, giver politisk palaver og ender ud i ingenting. Måske skal vi tage en endelig beslutning om at betale det, ordningen koster - eller lave skolesystemet om. Det sidste har vi bare tidligere haft svært ved.

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V)
Jane Jegind (V). Foto: Sugi Thiru

- Anbefalingerne er et godt afsæt til en debat, selv om de er et stykke fra at være konkrete anbefalinger. Det er nogle idéer og pejlemærker, som vender nogle udfordringer, vi skal have talt om. Helt i tråd med anbefalingerne skal vi også nu tage det med ro, inden vi får afskaffet noget med besparelser, vi ikke kan få igen.

- Taskforcen sætter meget fokus på borgerinddragelse og civilsamfundet - noget jeg har arbejdet med i årtier - og jeg går i den grad ind for mere frivillighed og bedre samarbejde. Derfor er det måske heller ikke så klogt at spare på rammerne til de frivillige, som vi er godt på vej til nu med besparelser på Opad, Seniorhuset og Center for Civilsamfund.

- Skolelukninger er et no-go for Venstre, men vi er helt med på at se på, hvordan vi kan gøre nogle skoledistrikter mere robuste, og hvordan vi kan bidrage til at få en mere optimal sammensætning af klasser også set i forhold til social arv.

- Jeg er også glad for, at taskforcen sætter fokus på velfærdsteknologi, hvor vi tidligere har været førende. Selvkørende støvsugere har f.eks. også sparet arbejdsskader og dermed sygedage hos vores personale.

Fra spændende til uspiseligt - det mener rådmændene om taskforcens anbefalinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce