Fra brasseriet til brasseriet

Den franske køkkenchef Stephane Libourel står nu ved gryderne på Brasseriet Klitgaard.
Foto: Robert Wengler

Fra brasseriet til brasseriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stephane Libourel skifter fra Brandts Passage til Klitgaard

ODENSE: Den eneste død, den andens brød.

Vise ord, der passende kan bruges på nyheden om, at én af Fyns mest anerkendte gourmetkokke Stephane Libourel har forladt "Brasseriet" i Brandts Passage for i stedet overtager styringen af Brasseriet Klitgaard's køkken i Gravene.

- Jeg er stolt over, at jeg har ansat Stephane som køkkenchef, siger Thomas Pedersen, der driver både Restaurant Klitgaard og Brasseriet Klitgaard på den anden side af Dansestræde.

- Hans franske kokkeskole og viden om råvarer og smag kombineret med mine idéer om det nordiske køkken, skal komme gæsterne til gode, siger Thomas Pedersen

Fra Lyon til Odense

Gastronomen Stephane Libourel kommer fra franske Lyon og har på Fyn markeret sig som en spændende fornyer - som kok og restaratør.

Han er ikke kun tryllekunstneren ved gryderne, men har også markeret sig som engageret vært.

Under Lindetræet trak

15 år gammel kom han i lære som kok og senere som dessertmester, og 19 år gammel rejste han til Aberdeen. Efter fem år på fiskerestaurant her kom han via nogle år i London til Odense, hvor det var Ebbe Hansen Under Lindetræet der trak i den unge franskmand.

Så på Steensgaard, tilbage til Odense på Al Dente, så på Marie Louise og for snart tre år siden på La Petite Cuisine, der blev omdannet til "Brasseriet", som han var medejer af. Og nu står han altså i spidsen for det travle køkken i byens nyeste spiserestaurant.

Som det ser ud lige nu, så vælger passage-restaurantens andre ejere nok at køre stedet videre med et nyt mere folkeligt buffet-koncept.

En god kollega

- Jeg kender min ny køkkenchef, som en seriøs, dygtig og en god kollega, der altid har stået parat med gode råd, siger restaratør Thomas Pedersen, der har selv været ansat på Marie Louise. Men det var efter, Libourel var der. Så deres gastronomiske veje har krydset hinanden.

- Jeg glæder mig til at se og smage, når Stephanes franske ideer kombineres med vores danske køkken - og man vil stadig kunne købe tre retter mad for to hundrede.

Fra brasseriet til brasseriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce