Fra Vollsmose til Maryland?


Fra Vollsmose til Maryland?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KONGELIGT: Kronprinsparrets dejlige besøg havde som sin måske største succes kronprinsesse Marys besøg hos indvandrerkvinderne i Vollsmose. Et fortræffeligt indslag og genialt fundet på.

Besøgets utvivlsomme succes, øjensynligt fra begge sider, bør kunne bruges til noget fornuftigt. For succeshistorier formørker jo ellers ikke himlen over Odense.

Integrationen forekommer en ellers næsten uoverkommelig opgave. Men vores masende dygtige og kloge prinsesser, såvel Mary som Alexandra har på bedst tænkelig måde vist vejen: Først og fremmest at lære det danske sprog så godt som muligt. Vis derefter respekt, og forvent respekt for regler, du ikke selv ønsker at bryde. Slutteligt: Gør en indsats for dit nye land.

Skulle vi ikke tillade os at benytte kronprinsparrets besøg til simpelthen i folkemunde at omdøbe området til: Maryland, naturligvis.

Så vi kommer væk fra det forbandet nærliggende "Voldsmosen" for slet ikke at tale om "Voldtægtsmosen".

Men betegnelsen forpligter. Erklærer man at komme fra Maryland, så har man samtidig erklæret, at man gerne vil integreres i vores samfund, lære dansk og gøre en indsats. Og - ikke mindst - at man tager afstand fra alle former for voldelig adfærd.

At bede om nogen officiel tilladelse fra hoffet er der næppe noget behov for. Kronprinsessen vil utvivlsomt fryde sig i sit stille sind og få et lunt smil om læberne.

Nærværende idé er uendeligt velment og gratis, odenseansk og fynsk, men må hellere end gerne "stjæles" af andre kvarterer i landet med problemer. Selvfølgelig på samme præmisser.

Fra Vollsmose til Maryland?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce