Foto bragte minder frem


Foto bragte minder frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GAMLEODENSE: Må det være mig tilladt at knytte nogle bemærkninger til billedet fra 1955 fra "Gamle Odense" bragt i mandags:

Under og efter 2. Verdenskrig boede jeg i Store Gråbrødrestræde 12-14 på den vestlige side af gaden, der nu for længst er revet ned.

Jeg boede i baghuset, hvor der i underetagen var beslagssmedie, mens købmand Poulsen og en urmager holdt til i forhusene.

I den i teksten nævnte bygning med de buede vinduer kom der ret hurtigt efter krigen amerikanske mormon-missionærer i form af unge mænd.

De arrangerede søndagsskole for kvarterets børn i den nævnte bygning, og da de rimeligt rundhåndet uddelte tyggegummi - som var ret uopnåeligt lige efter krigen - gav det en vis søgning til søndagsskolen. Jeg husker, at jeg har været på besøg!

På andre må det have haft en kraftigere virkning, for jeg har nu mange år efter erfaret, at to af min barndoms legekammerater, Inge og Bente, senere blev gift og tog til USA med et par af disse missionærer.

Bygningen, som benævnes præstegårdsbolig, hvad den muligvis kan have været på et tidspunkt, husede i 1940'erne og op i 1950'erne installatørfirmaet Aksel Meyer og Co.

Bag rækværket ved folkevarevognen havde de oplagsplads, hvor der var masser af store kabeltromler af træ.

Dem morede vi os med at trille rundt på efter lukketid.

For enden ses gavlen af Jernbanegades Skole, hvor jeg begyndte i 1. klasse i 1946.

Foto bragte minder frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce