Fortryder sin anke: Sex-dom mod sfo-pædagogmedhjælper fra Stige står fast

Stige Skole. Foto: Vibeke Volder

Fortryder sin anke: Sex-dom mod sfo-pædagogmedhjælper fra Stige står fast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En sfo-pædagogmedhjælper fra Stige Skole har opgivet at anke den dom, som han tidligere har fået for sex-krænkelser mod flere elever. Ankesagen skulle være begyndt i august, men nu ligger dommen på halvandet års fængsel fast.

Opdateret tirsdag 14. august klokken 20.00: Den dømtes stillingsbetegnelse er i overskrift og underoverskrift rettet fra pædagog til pædagogmedhjælper.

Sagen om sex-krænkelser mod i alt 28 elever på Stige Skole bliver ikke som planlagt taget op igen i denne måned.

I december blev Niller Bo Knudsen idømt halvandet års fængsel ved retten i Odense. Han ankede dommen, og derfor skulle Østre Landsret snart behandle sagen. Det bliver ikke til noget, da den dømte har trukket sin anke tilbage.

Det har anklagemyndigheden ved Fyns Politi meddelt i et tweet.

Den dømtes forsvarer, advokat Troels Maglegaard, bekræfter, at anken er trukket tilbage. Han understreger, at hans klient stadig nægter at have begået overgrebene.

- Han har besluttet at droppe ankesagen, fordi han psykisk ikke magter at skulle igennem hele menageriet igen, men han erkender stadig ikke, siger Troels Maglegaard.

Ifølge advokaten er der ikke tale om, at den dømte lider af psykiske problemer.

- Slet ikke, men for enhver er det en stor psykisk belastning at skulle igennem en sådan sag. Og derfor har han valgt at sige, at det vil han ikke, siger Troels Maglegaard.

Niller Bo Knudsen, der ved dommen 19. december sidste år var 55 år, var ikke til stede i retten, da afgørelsen faldt. Derfor havde han aftalt med sin advokat, at man skulle anke med det samme for at skaffe sig tid til at overveje sagen.

- Den vurdering har vi gennemført nu: Hvad kan der realistisk komme ud af en ankesag? Hvad er der mulighed for at vinde, og hvad risikerer man? Den afvejning har spillet med ind i beslutningen, siger Troels Maglegaard.

Niller Bo Knudsen har siden han blev anholdt efter dommen siddet i arresthus. Med beslutningen om ikke at anke, kan han nu begynde at afsone i et almindeligt fængsel. Han forsvarer er ikke klar over, hvor det i givet fald skal ske.

Da den dømte ankede dommen, gjorde anklagemyndigheden det samme, men denne kontra-anke er ifølge forsvareren også trukket tilbage.

Niller Bo Knudsen var tiltalt for i 28 tilfælde at have krænket mindre piger, han blev dømt skyldig i 22 af forholdene.

Fortryder sin anke: Sex-dom mod sfo-pædagogmedhjælper fra Stige står fast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce