Forsvarer: OUH-knivstikker skal anbringes i max fem år

Den dømte for knivstikkeriet er den 48-årige Kent Olsson Asmussen.
Foto: John Fredy

Forsvarer: OUH-knivstikker skal anbringes i max fem år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manden, der sidste år stak en læge og sygeplejersker ned på OUH, er i dag kendt skyldig i drabsforsøg. Anklageren kræver, at han kommer på særlig sikret afdeling.

Den 48-årige Kent Olsson Asmussen, der til formiddag er blevet kendt skyldig i drabsforsøg på tre OUH-ansatte, venter nu på sin strafudmåling.

Den vil sandsynligvis ende med en anbringelsesdom, da han ikke er egnet til at være i et almindeligt fængsel på grund af sin psykiske tilstand.

Ifølge Fyens.dk's reporter i retten, har forsvareren og anklageren lige diskuteret, hvilken slags afdeling Kent Olsson Asmussen skal anbringes på. Og om anbringelsen skal være tidsbestemt eller ej.

Forsvareren kræver at han maksimalt skal anbringes i fem år. Derefter kan man vurdere, om anbringelsen skal forlænges med to år ad gangen.

Hans forsvarer kræver, at han skal anbringes på en almindelig retspsykiatrisk afdeling, fordi han var i en særlig situation, da han begik drabsforsøget. Desuden er han heller ikke tidligere straffet.

- Man skylder ham at give ham en chance for at blive behandlet i et almindelige system, hvis det ikke viser sig muligt at gøre, kan man altid anbringe ham på Sikringen på et senere tidspunkt, siger forsvareren.

Sikringen er for de særligt farlige

Sikringen ligger i Nykøbing Sjælland og er en afdeling, der huser særligt farlige patienter. Det vil sige patienter, der vedvarende udsætter andres liv for fare.

Anklageren mener, at Kent Olsson Asmussen skal anbringes på Sikringen i ubestemt tid.

- Når han er farlig og udviser farer for andre mennesker, kan han anbringes der, og det er lægefagligt vurderet, at han er det, siger anklageren.

Yderligere mener anklageren, at det vil være en for stor risiko at løbe, at anbringe Kent Olsson Asmussen på en almindelig afdeling.

Det forventes, at retten når frem til en afgørelse om strafudmålingen i dag.

Forsvarer: OUH-knivstikker skal anbringes i max fem år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce