Erik Bo Rasmussens 15-årige klient blev udvist betinget efter angreb på Fyns Politi i Vollsmose i juni 2015. Men dommen bliver anket.

Han er forsvarer for den yngste af de otte unge, der tirsdag blev dømt for flere angreb på politiet ved Bøgetorvet den 9. juni sidste år. Det endte med en dom på otte måneders fængsel og en betinget udvisning.

Og advokat Erik Bo Rasmussen er ikke overrasket over, at hans blot 15-årige klient nu har en betinget udvisning hængende over hovedet.

- Der står jo direkte i loven, at der skal udvises, med mindre det strider mod Danmarks internationale forpligtigelser. Så derfor kommer det ikke bag på mig, at det ender med en betinget udvisning, når nu han blev dømt ligesom de andre. Jeg talte med ham, da dommen faldt, og han vil gerne anke, for han mener slet ikke, han er skyldig i det, som retten har dømt ham for, siger Erik Bo Rasmussen til Fyens.dk.

Den 15-årige dreng kom til Danmark med sin mor og sine ældre søskende fra Irak, da han var under et år gammel. Det skete, da de blev familiesammenført med faderen.

Med så mange års ophold i Danmark kunne han have søgt om dansk statsborgerskabs for længst. Men det har han eller familien aldrig gjort, og derfor er han nu i fare for at kunne udvises.

  • Thomsen_Erik_(2015)_006

    Af:

    Odenseredaktør på Fyens Stiftstidende Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus juni 1996 Har tidligere skrevet bl.a. bykulturstof og gennem en årrække kriminalstof som kriminalredaktør på avisen. Leder Odense-redaktionens 11 journalister, der hver dag dækker hele Odense Kommune

Mere om emnet

Se alle
12
Kan ikke smides ud: Vollsmose-lejere bliver efter brandbomber

Kan ikke smides ud: Vollsmose-lejere bliver efter brandbomber

9
Overfald på politiet: 18-årig frikendt i omdiskuteret Vollsmose-sag

Overfald på politiet: 18-årig frikendt i omdiskuteret Vollsmose-sag

18
Efter molotovcocktails: Familie smides ud af lejlighed

Efter molotovcocktails: Familie smides ud af lejlighed