Forslag til Odense-politikere: Ensret Vindegade igen

By- og Kulturforvaltningen foreslår at ensrette Vindegade mod vest fra starten af det nye år. Dette for at undgå alt for store mængder trafik, når Vestre Stationsvej på grund af arbejdet med letbanen ensrettes i retning mod øst - altså mod banegården. Arkivfoto: Fyens Stiftstidende

Forslag til Odense-politikere: Ensret Vindegade igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

By- og Kulturforvaltningen indstiller til det politisk udvalg, at Vindegade ensrettes mod vest fra starten af det nye år.

Der kan igen være trafikale ændringer på vej i den snævre bygade Vindegade.

For By- og Kulturforvaltningen foreslår, at gaden ensrettes i retning mod vest på strækningen mellem Klostervej og Grønnegade med virkning fra starten af det nye år.

Forslaget hænger sammen med, hvad der sker ude på den større Vestre Stationsvej. For her går anlæggelsen af nye fortove, cykelstier og vejbaner efter planen i gang fra januar 2018 i forbindelse med etableringen af letbanen.

Arbejdet vil vare i et cirka et år, og i den forbindelse ensrettes Vestre Stationsvej mod øst - altså i retning mod Odense Banegård Center. Flere busser flyttes samtidig til Vindegade. Det kan oplagt give markant mere trafik og smutvejskørsel i Vindegade, hvis vejen holdes åben i begge retninger, som det i øjeblikket er tilfældet.

- Herved opstår der en ny trafikal situation i Vindegade, hvor fremkommeligheden og trafiksikkerheden ændres væsentligt, påpeger By- og Kulturforvaltningen, der tilføjer:

- Med en ensretning af Vindegade i vestlig retning mellem Klostervej og Grønnegade er det efter forvaltningens vurdering muligt at opretholde en acceptabel trafikmængde i gaden og samtidig sikre, at trafiksikkerheden ikke bliver forværret.

I sidste ende er det en politisk beslutning, om Vindegade skal ensrettes eller ej.

By- og Kulturudvalget behandler sagen på et møde på tirsdag den 5. december.

Vindegade har tidligere været ensrettet på en del at strækningen som følge af letbanearbejdet. Men op til julehandlen sidste år besluttede et flertal i By- og Kulturudvalget efter ønske fra Odense Cityforening at åbne gaden for dobbeltrettet trafik.

Forslag til Odense-politikere: Ensret Vindegade igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce