Formandens stikkende succes

Foto: John Fredy

Formandens stikkende succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festivalformand og Brian Munk, Gartneriet Munksminde, kommer med verdensnyheder fra Brasilien

ODENSE: - Da jeg for otte år siden var på ferie på Tenerife, kom jeg tilfældigvis forbi et gartneri, og jeg blev så nysgerrig, at jeg gik ind og bankede på. Manden, der tog imod og inviterede mig inden for i sit 500.000 kvadratmeter store gartneri med et sortiment på 1800 forskellige kaktusser, har siden været min hovedleverandør, fortæller gartneriejer Brian Munk, Gartneriet Munksminde i Frankfri.

Det møde en sommerdag i 2000 fik Brian Munk til at se anderledes på sit erhverv.

Han tog hjem til Fyn og skippede i tusindvis af sine almindelige planter og satsede så på kaktus og sukkulenter.

I dag er Brian Munk en af Skandinaviens største på det stikkende marked, og han er tilmed eneste danske kaktus-gartner, der med et sortiment på omkring 500 kan præsentere flest arter og sorter.

Han påstår tilmed, at han kender navnet på langt de fleste af sine typer.

Den drikker ikke vand

Det er ikke vand, der tynger gartneribudgettet. Kaktus og sukkulenter (der ikke stikker) er fra naturens hånd gearet til at voksne på steder, hvor vilkårene er for barske til plantevækst.

Det er planter med smarte mekanismer, der hjælper til at holde på det sparsomme vand. Det betyder, at de kan overleve tørkeperioder på deres naturlige voksesteder.

- Det er især en fordel for dem, der notorisk glemmer at vande blomster, men som vil have noget flot og levende at se på, og det gælder især den yngre generation, forklarer Brian Munk.

- For meget vand er tilmed det eneste, der kan ødelægge fornøjelsen.

Vild med kaktusser

- Siden den steghede dag på Tenerife, hvor jeg blev overvældet, har jeg været vild med de stikkende og sejlivede planter, siger Brian Munk, der i denne uge indtager en dobbeltrolle ved den 10. Odense Blomsterfestival.

Ud over at udstille flere verdensnyheder i Kaktushuset på Albani Torv, så er han på tredje år formand for blomsterfestivalens bestyrelse.

Rolige gemyt

Med sin rolige, velovervejede facon har Brian Munk igen trukket i de afgørende tråde i festivalen, som hans hjerte banker for.

- Jeg har lige været i Brasilien for at besøge et fantastisk gartneri, og det er ingen hemmelighed, at jeg fandt mange nye arter, som for første gang bliver præsenteret på blomsterfestivalen. Jeg glæder mig til reaktionerne.

Formandens stikkende succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce