Formand går i protest over strejke


Formand går i protest over strejke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Børnehaves bestyrelsesformand mener, at forældre og børn uforvarende er blevet gidsler under pædagogstrejken. Derfor forlader hun nu sin post

CENTRUM: Pædagogernes strejke og Odense Kommunes beslutning om at lukke alle sine dagsinstitutioner får nu konsekvenser for Odense Børnehave på Vandværksvej.

I protest over konflikten forlod bestyrelsesformand Heidi Maglekær Jensen i går sin post med øjeblikkelig virkning.

- Jeg synes, at strejken har varet for lang tid nu, og vi som forældre og vores børn bliver taget som gidsler i den her konflikt, selv om vi egentlig ikke som sådan har noget med den at gøre.

Sådan begrunder hun sin udtrædelse og peger på, at konflikten nu er begyndt at gøre ondt på mange odenseanske børnefamilier.

- For det første er det uheldigt for vores børn, at de ikke har kontinuitet i hverdagen. For det andet er det også uholdbart, at de bliver passet af mange forskellige personer, siger Heidi Maglekær Jensen.

Ingen vilje til løsning

Heidi Maglekær Jensen er specielt utilfreds med, at det ifølge hende ikke er konfliktens parter, der bliver ramt på pengepungen, men at det i stedet er forældre, der må tage ferie eller børnene med på arbejde.

- Jeg opfatter ikke, at der er så stor vilje blandt de to parter til at gøre noget ved sagen, fordi det i virkeligheden er vi forældre og vores børn, der bliver hårdest ramt, fortsætter Heidi Maglekær Jensen og pointerer, at hun med sin beslutning ikke ønsker at tage parti for nogen af parterne.

- Men en strejke er en dårlig måde for den type job at vise sin utilfredshed på, fordi det går ud over nogle sagesløse. Samtidig sparer kommunen på nogle områder penge ved at have de her strejker i gang, mener hun.

Hold åbent

I stedet bør kommunen forpligte sig til at holde dagin-stitutionerne åbne.

- Så ville kommunen i meget højere grad blive ramt på pengepungen end nu, hvor de bare kan lukke ned, lyder det fra den afgående bestyrelsesformand.

Børn- og ungerådmand Jane Jegind (V) kan godt forstå frustrationen, men pointerer, at det ikke er muligt at holde daginstitutionerne åbne.

- Jeg har spurgt min forvaltning, om vi kunne have holdt noget åbent. Men de siger, at de hverken fagligt eller sikkerhedsmæssigt kan stå inde for det, fordi det er meget få ledere, som ikke er omfattet af konflikten, lyder det fra rådmanden, der pointerer, at det ikke handler om, hvorvidt kommunen sparer penge eller ej.

-Vi udbetaler ingen løn, men jeg vil hellere udbetale den løn mod, at pædagogerne var på arbejde. Det ville være en meget mere lykkelig situation for os alle sammen, og jeg kan også kun appellere til og håbe på, at der snart bliver fundet en løsning på konflikten, siger hun.

Formand går i protest over strejke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce