Formand: - De har ikke retskrav på vores kirke

Menighedsrådsformand Gudmund Bager bakker op om, at Kirkelig Kulturverksted har fået nej til at indspille musik i domkirken.

Formand: - De har ikke retskrav på vores kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Menighedsrådsformand er vred over, at nordmænd forsøger at spille parterne ud mod hinanden i konflikt om brug af domkirkens og dens orgel.

- Jeg ved godt, at nordmændene er vores gode venner, men Norge er et fremmed land. De har ikke noget retskrav på at komme til i vores kirke. Hvis jeg fik nej til at gennemføre et projekt i deres katedral, så ville jeg ikke foretage alle mulige forsøg på at spille forskellige ud mod hinanden for at få lov, hvis jeg én gang havde fået nej. Det er en sær ihærdighed, siger Gudmund Bager, formand for menighedsrådet ved Skt. Knuds Kirke i Odense.

- Det ligner et bevidst forsøg på splitting. Hvis man ikke kan få lov af far, så spørger man mor. Det er helt betryggende at Kirkelig Kulturverksted og producenten Erik Hillestad har fået nej af organisten. Det har menighedsrådet støttet, og jeg har dykket ned i det tidligere menighedsråds holdning. Det mente heller ikke, at det ville være en god idé at låne orgel og kirke til nordmændene, siger menighedsrådsformanden.

Han er vred over tonen i henvendelsen fra producenten. Han ser fremgangsmåden som ubehagelig og truende.

- Vi har rigeligt at se til i kirken, og i det daglige er den en praktisk arbejdsplads. Jeg har hørt og ladet mig overbevise om, at det er besværlige mennesker, og dem skal vi ikke have besvær med, siger Gudmund Bager.

Ingen har klaget

- Har kirken klaget over nordmændenes opførsel, da de lånte kirken sidst?

- Det ved jeg ikke. Men vi har ingen pligt til at låne orglet og kirkerummet ud. Iøvrigt ser vi ikke noget positivt i det for os, siger han.

Erik Hillestad, leder af Kirkelig Kulturverksted og producent af bl. a. optagelserne i Skt. Knuds Kirke, er ked af, at et stilfærdigt og oprigtigt ønske om at fuldføre en serie kirkemusikalske indspilninger ikke kan gennemføres.

Han er målløs over beskyldninger om svineri med pizzabakker og tomme ølflasker.

- Der har aldrig været klager i de snart 30 år, vi er kommet i den fantastiske Skt. Knuds Kirke. Vi har indtil nu ikke oplevet andet end et godt og frugtbart samarbejde. Vi er villige til både at betale og give modydelser i form af koncerttilbud til domkirken. Vi er venlige, og jeg har meget svært ved at se os som besværlige mennesker, der kun er til besvær. Ingen har endsige kritiseret fejl eller uønsket opførsel fra vores side. Generne kan handle om, at vi har lagt ledninger ud i forbindelse med optagelserne, som vi dog ville have foretaget i nattetimerne. I 2013 havde vi en nøgle og lukkede os selv ind og ud. Der var ingen ekstra personaleudgifter, siger Erik Hillestad.

- Det samlede menighedsråd har ansøgningen på sin næste dagsorden. Sker drøftelsen med åbent sind?

- Ja, det kan jeg garantere. Vi drøfter sagen, og jeg er jo ikke en diktator, som bare trumfer noget igennem, siger Gudmund Bager.

Formand: - De har ikke retskrav på vores kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce