Forfatter: Jeg er ikke dommer

Fra bogens omslag:Den 37-årige journalist og forfatter Kaare Gotfredsen.
Foto: Morten Groth Schärfe

Forfatter: Jeg er ikke dommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra sin bopæl på Vestfyn har TV 2-journalisten Kaare Gotfredsen gennem flere måneder skrevet bogen om terrorsagen fra Vollsmose.

Han begyndte dækningen af sagen, mens han endnu var ansat på Fyens Stiftstidende, og selv om han skiftede job midt under sagen til TV 2 på Kvægtorvet i Odense, fortsatte han med at følge den tæt.

Minutiøst har han undersøgt og indsamlet informationer gennem alle de måneder, hvor sagen i lang tid var mørkelagt af politiet og med lukkede døre i retten, og senere da domsforhandlingerne kørte i Østre Landsret.

Hvorfor har du skrevet bogen?

- Mens jeg har dækket sagen har der været mange oplysninger, som ikke er kommet frem. Det er en sag, som har været præget af stor lukkethed, og selv under retssagen var der ting, der ikke kom frem.

- De oplysninger forsøger jeg i bogen at fortælle så objektivt som muligt, så folk har et bedre grundlag for selv at vurdere sagen, siger Kaare Gotfredsen.

Som eksempel kommer han ind på politiagentens fortid, som ikke var fremme under retssagen.

- De oplysninger i bogen kan måske belyse hans rolle i sagen, siger han.

Hvad håber du på, at din bog kan medvirke til?

- I virkeligheden er mit mål at kaste mere lys over sagen. Jeg tror ikke, vi endnu har et fuldt kendskab til forløbet op til anholdelserne, men jeg vil gerne have så mange fakta på bordet som muligt, forklarer Kaare Gotfredsen.

Går du ikke de terrordømtes ærinde og er forsvarernes forlængede talerør ved at skrive bogen?

- Nej, det synes jeg ikke. Bogen indeholder også mange nye ting om de tre dømte og kredsen af de mistænkte. Mit mål er bare at fortælle det hele, som jeg kender til det, og lægge oplysningerne på bordet. Så må andre tage stilling til, hvad de synes om det, siger Kaare Gotfredsen.

Hvordan forholder du dig til dommene?

- Jeg er ikke dommer, og jeg har en stor tiltro til det danske retssystem. Vi har et retssystem, som fungerer. Min rolle er ikke at fælde dom. Jeg skal ikke sige, at den ene er skyldig eller uskyldig, eller at nogen er gået for langt i deres opklaringsarbejde. Jeg fremlægger bare oplysningerne, siger han.

Derfor kommer han heller ikke med en konklusion i bogen.

Forfatter: Jeg er ikke dommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce