Renovering af kasernehallen sender flere foreninger ud i byen til andre haller, mens arbejdet står på
CENTRUM: 10 sportsforeninger må finde sig i at undvære deres sædvanlige træningshal i det ellers travle, kommende vinterhalvår.

Det drejer sig om kasernehallen på Sdr. Boulevard, der fra oktober og frem til april 2009 skal renoveres for cirka otte millioner kroner.

Det betyder, at 10 af byens foreninger er henvist til andre steder, som Odense Skiklub, der må træne på Risingskolen.

Billigere i vinterhalvåret

Formand for klubben, Erling Ecklon, fortæller, at han og de typisk mellem 80 og 100 medlemmer det næste halve år er henvist til at træne i Risingskolens gildesal.

- Det undrer mig højlydt, at den renovering ikke er blevet lagt i sommerperioden, hvor vi ikke bruger hallen, siger formanden, der dog ikke er utilfreds med gildesalen som sådan, lige bortset fra, at flere træninger allerede er aflyst på grund af skolearrangementer.

Ifølge ingeniør i By- og Kulturforvaltningen Carsten Dyrkop er der en helt klar årsag til, at renoveringen lægges i det travle vinterhalvår, hvor hallen benyttes allermest.

- Det er billigere. Vi sparer mange penge på ikke at gøre det i sommerperioden, hvor håndværkerne er noget dyrere, blandt andet fordi de har travlt med at renovere skoler, siger Carsten Dyrkop.

Renoverer ad en omgang

Ifølge planen, går renoveringen af kasernehallen i gang i slutningen af september og forventes afsluttes til april næste år.

Carsten Dyrkop forklarer videre, at den gamle, bevaringsværdige kasernehal blandt andet får nyt skifertag, nye vinduer, nyt halgulv, ny belysning og nyt loft.

- Det er en gennemgribende istandsættelse, der normalt kunne tages i etaper over fire-fem år, men vi har valgt at gøre det ad en omgang, siger han og forklarer, at det er billigere at gøre det på den måde, da byggepladsen eksempelvis ikke skal fjernes og sættes op igen.
  • Fyens Stiftstidende