Sådan kan det løses

Integrationsstrategien inddrager også erhvervsliv og foreninger. Her er et par eksempler på, hvad man allerede gør i dag.

Integration er en besværlig proces, og derfor er hjælp fra foreningslivet mere end velkommen for at få et bedre udbytte, fremgår det af Odenses nye integrationsstrategi.

Og der er flere gode eksempler at trække frem. For eksempel samarbejdet et netværk af foreninger om modtagelsen af nye flygtninge.

Sidste år modtog foreningen "2 Timer om Ugen" årets ildsjælepris for arbejdet med at give nye flygtninge en frivillig, lokal kontaktperson. 65 frivillige bruger hver to timer om ugen sammen med en flygtning eller et tosproget barn for at fremme sprog, kulturforståelse og inklusionen.

Et tredje eksempel er den alkoholfrie Café Paraplyen, der afholder en ugentlig "samtalesalon" for blandt andet forældre, der har behov for at styrke deres danskkundskaber, som er på et lavt niveau på trods af adskillige års ophold i Danmark. Behovet opstår især i takt med, at deres børn snakker mere og mere dansk.

Mentorer og international vækst

Omkringt 10 procent af de nyankomne flygtninge har en mellemlang eller lang videregående uddannelse med sig fra hjemlandet og har sproglig og kulturel viden og erfaring til at kunne begå sig på et globalt marked.

Derudover tiltrækker Odense hvert år mange dygtige, internationale forskere, eksperter og tilsvarende folk, som kommer hertil på grund et arbejde sammen med deres familier.

Og her er problemerne nogle helt andre.

De har nemlig internationale erfaring med sig, og deres måde at tænke på er der brug for, hvis man vil styrke virksomhedernes internationale vækstmuligheder. Blandt andet derfor arbejder integrationsstrategien for at udbrede det, man kalder "Odense Host Programme".

Det er en mentorordning for internationale borgere i Odense. Mentoren er en frivillig lokal vært, man kan snakke med om det danske samfund, byens kulturtilbud og livet i Odense generelt.

Man kan også få en karrierementor, der rådgiver om, hvilke muligheder, man har for at få et arbejde, så Odense kan blive ved med at være en attraktiv by for folk med en international karriere.

 

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Odense Redaktionen. Skriver om lidt af hvert, blandt andet socialt udsatte, psykisk sårbare og interessante menneskeskæbner. Kan specielt godt lide fortællende journalistik. Har skrevet to bøger, om Klaus Riskær (2005) og Remee (2010).

Mere om emnet

Se alle
2
Odense: Ny integrationsplan skal få flygtninge hurtigt i arbejde

Odense: Ny integrationsplan skal få flygtninge hurtigt i arbejde