Fordomme ved friskolemøde

Bent Melchior og Özlem Cekic var tirsdag på besøg på Al-Salahiyah Skolen sammen med 200 elever fra Odense Friskole. Foto: Michael Bager

Fordomme ved friskolemøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag mødtes 250 friskoleelever fra henholdsvis Odense Friskole og Al-Salahiyah Skolen for at nedbryde fordomme mellem indvandrer og etniske danskere.

Her er tre fordomme, præsenteret af elever.

1) De er anderledes end os

Simon Busch Davidsen, 13 år, Odense Friskole

- Jeg er ikke en fordomsfuld person, men man kan godt komme til at tænke, at der er stor forskel på at være muslim og på at være kristen. Når man så møder hinanden, så finder man ud af, at man laver de samme ting. Der er nogen muslimer går til koranskole, ligesom vi går til konfirmationsforberedelse. Det er stort set det samme.

2) De er kriminelle

Silas Tofte Sikemsen, 13 år, Odense Friskole

- Man hører meget i medierne om indvandrer, der begår kriminalitet. Der bliver for eksempel ikke gjort noget stort ud af det, hvis der er en "Johannes", der er har gjort noget forkert. Men hvis han hedder "Ali", så hidser folk sig op, og det kan give et forkert indtryk.

3) De kan ikke lide os

Fatemah Chaaban, 15 år, Al-Salahiyah Skolen

- Jeg tænker nogle gange: Er det alle etniske danskere, der ikke kan lide muslimer? Men et arrangement som det i dag er rigtig godt til at nedbryde den slags fordom og finde ud af, hvad andre i virkeligheden tænker om os. Vi kan få nye fællesskaber, og det betyder meget.

Fordomme ved friskolemøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce