Fordobling i antallet af p-afgifter på ét år: Så mange klager

Der er givet næsten 12.000 p-afgifter det seneste år i Odense. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen

Fordobling i antallet af p-afgifter på ét år: Så mange klager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

P-selskabet Parkeringskontrol Nord har på godt et år modtaget 650 klager i Odense Kommune. Det er ikke ret mange i forhold til Odenses størrelse, mener Frode Nielsen, chef for parkeringsselskabet.

Siden Parkeringskontrol Nord kom til Odense i december sidste år er der uddelt cirka 12.000 parkeringsafgifter til odenseanerne. I 2015, hvor Fyns Politi stod for p-kontrollen, blev der uddelt 4471 p-afgifter. Antallet af p-afgifter er således mere end fordoblet.

Antallet undrer imidlertid ikke Frode Nielsen, der er chef for Parkeringskontrol Nord.

- Det er ikke ret mange i forhold til Odenses størrelse og med tanke på, at der ikke har været ret meget kontrol førhen, siger Frode Nielsen.

P-kontrollen i Aalborg Kommune, hvor P-selskabet egentlig hører hjemme, er imidlertid noget skrappere. I 2016 blev der givet cirka 24.000 p-afgifter - dobbelt så mange som i Odense. Det hører dog også med til historien, at der er mere end dobbelt så mange p-vagter i Aalborg.

Klager over p-afgifter
Parkeringskontrol Nord, som er ejet af Aalborg Kommune, overtog p-kontrollen i Odense i december 2016. Før var det Fyns Politi, som skulle sikre lov og orden på de kommunale parkeringspladser. Fyns Politi delte i 2015 4473 p-afgifter ud.

Parkeringskontrol Nord har på lidt mere end et år delt 11985 p-afgifter ud og fået 650 klager.

I Aalborg Kommune har Parkeringskontrol Nord i 2016 givet 24.073 p-afgifter og fået 1282 klager.

Kilde: Parkeringskontrol Nord

Lidt flere klager i Odense

Antallet af klager i Odense svarer i procent nogenlunde til antallet i Aalborg. Ud af de knap 12.000 odenseanske p-afgifter er der klaget over 650. Det svarer til cirka fem procent.

- Det er egentlig meget normalt. Vi er til stede i tyve kommuner, og der ligger klageprocenten på to-tre-fire procent. Grunden til, at den er en smule højere i Odense, kan være, at vi stadig er nye, og at folk skal vænne sig til os, siger han.

Parkeringskontrol Nord har givet medhold i cirka 20 procent af klagerne fra Odense.

- Det kan være, hvis folk har fået en afgift for at parkere et sted, hvor man kun må standse. Hvis folk så kan bevise, at de har været ved at læsse af eller på - for eksempel hvis de har skullet aflevere noget på femte sal - så må vi eftergive bøden, siger Frode Nielsen.

Fordobling i antallet af p-afgifter på ét år: Så mange klager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce