Forbrugerrådet: Yderområderne mangler stadig apoteker

Vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk mener fortsat der er plads til forbedring, selv om den nye apotekerlov har betydet øget konkurrence. Foto: Tænk

Forbrugerrådet: Yderområderne mangler stadig apoteker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk, Vagn Jelsøe, efterlyser tiltag, der gavner de tyndt befolkede områder.

Det er positivt, at der er kommet flere apoteker og øget konkurrence blandt apotekerne, mener Forbrugerrådet Tænk.

Op til lovgivningen i 2015 var rådet blandt kritikerne af de monopollignende tilstande, der gjorde sig gældende i branchen og efterlyste en liberalisering. Og vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk, Vagn Jelsøe, mener den nye lovgivning har givet nogle tiltrængte ændringer, selv om der stadig er plads til forbedringer:

- Den enkelte forbruger har fået kortere til det nærmeste apotek, og den øgede konkurrence har haft en gavnlig virkning på den måde. Men man kan konstatere, at stigningen er sket i de store byer. Det vil sige, at de tyndt befolkede områder ikke har fået samme gavn af lovgivningen, og det er selvfølgelig et opmærksomhedspunkt, siger han.

Medicin over nettet?

Vagn Jelsøe foreslår, at Sundheds- og Ældreministeriet stiller flere betingelser til apotekerne, der ønsker at åbne nye filialer i de store byer.

- Man skal have en bevilling for at drive apotek, og her er der stadig begrænsninger for eksempel i forhold til, at man skal være en farmaceut for at eje et apoteket og andet. Der ville ikke været noget som helst til hinder for, at man gjorde en ny tilladelse til at åbne et apotek i en stor by afhængig af, at man også åbnede et i en mindre by. Markedskræfterne og en dækning, hvor man tilgodeser de mere tyndt befolkede områder, behøver ikke at stå i modsætning til hinanden, siger Vagn Jelsøe.

Han peger på, at der stadig er muligheder for at forbedre internethandlen med medicin.

- Her har lovgivningen ikke virket i tilstrækkelig grad. Det er påfaldende, at der ikke har været en større omsætningsfremgang her, når man ser på, hvordan internethandlen er steget i øvrigt. Det kunne ellers være en oplagt løsning på problematikken i de tyndt befolkede områder.

Forbrugerrådet: Yderområderne mangler stadig apoteker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce