Der er alt for få penge til at lave god skole og leve op til folkeskolereformens krav, lyder det med fælles stemme fra skolebestyrelserne i Odense

- Der er stor risiko for, at intentionerne bag folkeskolereformen ikke kan føres ud i livet og endnu værre, at eleverne ikke får den undervisning, de har krav på.

Det er budskabet i et åbent og bekymret brev, som skolebestyrelserne på Odenses folkeskoler har sendt til byrådets politikere.

- Lyt nu for pokker til os, der er på skolerne. Det er sundt med et realitytjek på, hvor grelt det står til, mener Mikael Kofod, der er bestyrelsesformand på Ubberud Skole.

Flere års millionbesparelser på skolerne i Odense har konsekvenser, påpeger skolebestyrelserne: Timer aflyses, vikarer står alene med 50 elever, undervisningsmaterialerne er for gamle, og der er for lidt hjælp til børn med behov.

Børn- og ungerådmand Susanne Crawley (R) ser også advarselstegn og mener, det er børnenes tur til at få penge:

- Men jeg kan ikke genkende alvorlighedsgraden i det, forældrene beskriver.

Siden 2009 er der ifølge tal fra Økonomi- og Indenrigsmisteriet sparet over 24 procent på det beløb, Odense Kommune bruger på hver elev i folkeskolen.

Læs mere på mitfyn.dk og i Fyens Stiftstidende onsdag

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.