Forældre og pædagoger lægger pres på politikerne for at få dem til at prioritere børnene mere

Det er ikke nok, at borgmester Anker Boye (S) har set lyset og er parat til at prioritere indsatsen overfor kommunens børn og unge højere.

Derfor demonstrerer Odense Forældreorganisation, pædagogernes landsforbund BUPL Fyn og seks andre faglige organisationer mandag eftermiddag den 18. december på Flakhaven for at få de andre politikere i tale, inden det ekstraordinære møde, der skal forsøge at finde ekstra penge til børne- og ungeområdet og afværge besparelser i år på 30,5 millioner kroner.

Rikke Hunsdahl, formand for BUPL Fyn, mener opbakningen er essentiel, hvis Odense skal blive en mere attraktiv by at bo i:

- Der er brug for en genopretning og udvikling af børneområdet. Byrådet skal have modet til at investere i børnene og tænke mere langsigtet, end de gør i dag, siger hun.

- Det vil også betyde, at flere børn kan få den støtte, de har brug for, og derfor bliver stærke samfundsborgere. Alt for mange står udenfor. Indsatsen skal styrkes helt fra barnets tidligste år.

Såvel rådmand Susanne Crawley som borgmester Anker Boye ventes at tale til de demonstrerende.

Udviklingen kan følges her, i avisen og på mitfyn.dk.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Odense Redaktionen. Skriver om lidt af hvert, blandt andet socialt udsatte, psykisk sårbare og interessante menneskeskæbner. Kan specielt godt lide fortællende journalistik. Har skrevet to bøger, om Klaus Riskær (2005) og Remee (2010).

Mere om emnet

Se alle
19
Blå blok stiller krav for at åbne kassen igen

Blå blok stiller krav for at åbne kassen igen

47
Ny kovending: Anker Boye vil fjerne børnebesparelser i år

Ny kovending: Anker Boye vil fjerne børnebesparelser i år

118
Velfærden halter: Anker Boye vil hæve skatten i Odense

Velfærden halter: Anker Boye vil hæve skatten i Odense