Forældre fortryder Mentiqa-skolen

Det sidste halve år har været en turbulent omgang for 12-årige Mikkel Christiansen. Ifølge forældrene Torben og Lydia Christiansen er forholdene på Mentiqa-skolen i dag så kaotiske, at de siden mandag har holdt drengen hjemme og lige nu overvejer at melde ham ud.
Foto: John Fredy

Forældre fortryder Mentiqa-skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familien flyttede fra Lolland til Fyn, for at sønnen kunne gå på skolen.

ODENSE: Det lød som det eneste rigtige:

"Differentieret undervisning for særligt begavede børn, højt fagligt niveau og trivsel i fokus."

Beskrivelsen af Mentiqa-skolen i Odense lignede redningen for Torben og Lydia Christiansens søn Mikkel.

Med forældrenes egne ord var han klassens nørd og mobbeoffer i den realskole på Lolland, han gik i indtil for et år siden.

Han spillede ikke fodbold med de andre drenge, ville hellere spille computer for sig selv, og lektierne var der ikke udfordringer nok i.

Familien valgte derfor at flytte til Fyn for at begynde på en frisk i Odense.
12-årige Mikkel Christiansen viser stolt en perlerække af pokaler frem på værelset fra flere år som riffelskytte. Fodbold har aldrig faldet i hans smag, men derimod single-aktiviteter og strukturerede opgaver som riffel-skydning.
12-årige Mikkel Christiansen viser stolt en perlerække af pokaler frem på værelset fra flere år som riffelskytte. Fodbold har aldrig faldet i hans smag, men derimod single-aktiviteter og strukturerede opgaver som riffel-skydning.
Foto: John Fredy

Fra optur til nedtur

- Vi flyttede hertil fra Lolland alene på grund af skolen. Vi valgte skolen, fordi Mikkel er en meget speciel dreng, der kræver en struktur, men samtidig er uhyre intelligent grænsende til det autistiske, fortæller Torben Christiansen.

Og kort efter skolestart den 15. august 2007 viste sønnen tydelige tegn på forbedring.

- Starten på året var rigtig god. Her var han en nørd blandt nørder, og han passede ind lige med det samme. Han tonsede frem i alle fag og fik nye venner, kom hjem og fortalte, at nu havde han snakket med den og den. Bare det at han havde snakket med nogen, det var næsten vigtigere for os, end at han lærte noget, fortæller Torben Christiansen.

Smalltalk og holdspil som fodbold har aldrig været noget for Mikkel. Han er mest til at sidde og fordybe sig alene, fortæller forældrene.

Gennem samtaler med psykolog og lærere fandt familien ud af, at forklaringen skulle findes i, at han hørte til de såkaldt "særligt begavede børn." Og det har adskillige IQ-test for voksne sidenhen understreget.

Men efterhånden begynd-te problemerne også i Odense.

- Lige fra jul og indtil nu har det bare været en lang tur ned af bakke. Vi kan mærke på vores dreng, at han lukker sig mere og mere inde i sig selv. Der er faktisk mere uro i klassen end der, hvor vi kom fra. Skolen formår ikke at leve op til differentieret undervisning. Og klassestrukturen er blevet lavet om, uden forældrene er blevet taget med på råd, fortæller Torben Christiansen.

På vej ud af skolen

Mandag kom problemerne for alvor til syne på skolen. Og det efter store problemer med sygefravær blandt lærere og stormøde mellem forældre og bestyrelse lørdag.

- Jeg skulle hente ham fra skole. Og min søn kunne jeg godt finde sammen med en masse andre børn, men jeg kunne ikke finde nogle voksne. Min første reaktion var, om jeg skulle ringe til politiet, for som skole har man altså et ansvar for børnene. Men skolelederen sagde, at der havde været voksne til stede hele tiden, men at jeg bare ikke havde set dem.

Torben Christiansen har lige siden valgt at holde sin søn hjemme og overvejer lige nu at melde ham ud af skolen.

- Jeg er på vej ud af skolen, hvis der ikke sker en radikal ændring, og forældrene får mere indflydelse. Det ligner Tvind-konstruktionen så utrolig meget. Det er en meget lille inderkreds, der står med den fulde ret til at drive skolen, siger Torben Christiansen og henviser blandt andet til skolens stifter Pernille Buch-Rømer, der står bag landets tre Mentiqa-skoler i Odense, Hadsund og Aalborg.

Alternativerne er dog få, og familien er derfor i vildrede.

- Vi har ingen alternativer, siger Lydia Christiansen.

- Socialt har han fået noget ud af at være der. Indlæ- ringsmæssigt kniber det lidt mere. Det er forfærdeligt og forvirrende for vores børn, der bliver taget som gidsler i det her, siger Torben Christiansen.

Forældre fortryder Mentiqa-skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce