Forældre får ikke sikret usikker vej


Forældre får ikke sikret usikker vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKOLEVEJ: Bedre bustransport er løsningen, mener Park- og vejingeniør

HØJME: Løsningen hedder skolebus - ikke cykelsti og vejbelysning, hvis sikkerheden for skolebørnene skal blive bedre på Ruegyden.

Det konkluderer ingeniør Susanne Grøn Christiansen fra Odense Kommunes Park- og vejafdeling ud fra sit kendskab til området.

Her kører en halv snes børn hver dag til skole på en smal vej, som skoleinspektør Jørgen Madsen fra Højmeskolen kalder livsfarlig på grund af den tunge trafik af lastbiler til og fra de mange gartnerier i området.

Skolebestyrelsen på Højmeskolen opgav for fire år siden at få forbedringer igennem, og de skal ikke vente at få saneret vejen efter den fornyede kritik.

- Umiddelbart kan man ikke gøre noget ved en vej som Ruegyden. Der er mange landeveje med få børn i Odense Kommune - så det er bedre at bruge pengene tættere på skolen, siger Susanne Grøn Christiansen.

7. klasse på cykel

Dermed er det op til skoleafdelingen i Odense Kommune, der står for tilbuddet om bustransport til skole, at gøre sikkerheden bedre med et tilbud om bustransport til de ældste klasser på Højmeskolen.

Park- og vejafdelingen var sammen med Odense Politi i januar 1999 ude at vurdere forholdene og konstaterede her, at vejen havde mange sving og var uden belysning.

Men da der efter myndighedernes opfattelse var ringe trafik på Ruegyden fik kun skolebørn til og med 6. klasse bustransport.

Umiddelbart mener Susanne Grøn Christiansen godt, at elever fra 7. klasse og opefter kan cykle på Ruegyden uden problemer.

- Ud fra det jeg ved, kan den godt være sikker, men vi kan ikke vide, om der er sket en ændring med tung trafik. Men hvis vi får en henvendelse, tager vi det seriøst, siger hun.

Det handler dog også om følelser.

- Vi eksperter kigger på andre tal, mens alle forældre synes, at en bil, der kører 60 kilometer i timen, kører stærkt.

10 steder vurderet

Ifølge Susanne Grøn Christiansen skal forældre eller skolebestyrelse henvende sig til Færdselsskolen under Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune, som koordinerer henvendelser til kommunen om skoleveje.

I sommer har Susanne Grøn Christiansen vurderet trafiksikkerheden for skolebørn en halv snes steder i Odense Kommune, og en gang om året vurderer Park- og vejafdelingen ønskerne fra skolerne.

Forældre får ikke sikret usikker vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce