Syv millioner kroner skal kvalificere ledelsen på 36 folkeskoler i Odense.

Syv millioner kroner skal nu bruges på at gøre skolelederne på 36 folkeskoler i Odense bedre til at lede under den nye skolereform.

Projektet er et samarbejde mellem Odense Skolelederforening, Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune og Institut for Kulturvidenskaber ved Syddansk Universitet.

Projektet fokuserer på, hvordan skolelederne bedst omsætter den viden, de har om ledelse, til konkrete handlinger, der støtter lærerne i deres arbejde med elevernes læring og trivsel på skolerne.

Høj kvalitet for alle børn

- En af kvaliteterne ved projektet er, at det tager udgangspunkt i de udfordringer, de enkelte skoler oplever, og at alle ledelsesniveauer bliver inddraget, både på den enkelte skole og på tværs af skoler. Vi vil derigennem medvirke til at skabe faglige og sociale læringsmiljøer med høj kvalitet for alle børn, siger Dorte Andreas, formand for Odense Skolelederforening, Tingkærskolen i en pressemeddelelse.

Projektet følges af en gruppe uddannelsesforskere fra Institut for Kulturvidenskaber, SDU. Følgeforskningsprojektet, der ledes af lektor, ph.d. Peter Henrik Raae, skal blandt andet stå for evalueringen og videnspredningen fra projektet.

- Hensigten med følgeforskningsprojektet er at give en række eksemplariske beskrivelser af, hvordan lederes læreprocesser kan forme sig i en konkret dansk kontekst, siger professor, dr. phil. Katrin Hjort, der indgår i følgeforskningsgruppen.

De syv millioner kroner kommer fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.