For smed at rette Berga - undskyld bager ...


For smed at rette Berga - undskyld bager ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ældresag og -råd

af Hans Møller Rasmussen

Kallerupvej 3, 5230 Odense M

Næstformand for Odense kommunes ældreråd, Lis Andreasen, er skuffet over et byrådsmedlem.

Per Berga Rasmussen har i et indlæg 1. Juni i Fyens Stiftstidende ikke citeret Ældrerådets synspunkter. Kun Ældre Sagens, som (ifølge citat fra indlægget): "har nøjagtig de samme synspunkter" .

Ældre Sagen er ikke opstået ved offentligt valg. Den er skabt af dem, som frivilligt og i egen interesse melder sig ind og betaler et beskedent, årligt kontingent.

Dette har imidlertid medført, at Ældre Sagen Odense lige nu har godt 15.000 medlemmer. Deraf i særdeleshed ca. 200 frivillige, ulønnede medarbejdere. Kun lysten driver værket.

Ældrerådets opgave og funktion er på den anden side bestemt udfra et politisk initiativ. Det har således formål og opgaver vedtaget af byrådet, og er honoreret med offentlige midler herfor.

Fortsat bestemmer en politiker nok stadig selv, men der må vel være en grund til, at Ældre Sagens synspunkter citeres.

Det må her ikke glemmes, at Ældre Sagen af natur er upolitisk, og derfor kun kan give sine medlemmers meninger til kende.

At Ældre Sagen herunder så oplever, at mange af dens medlemmer har svært ved at forstå forskellen mellem Ældrerådet og Ældre Sagen, er noget helt andet.

Ældrerådet mangler tilsyneladende at opbygge sin egen klare profil.

Derved kunne mange misforståelser undgås. Ældre Sagen henviser således næsten dagligt forespørgsler til Ældrerådet om forhold, som dette antages at varetage.

Umiddelbart er det vel også at forvente, at Ældrerådet og Ældre Sagen i Odense trods sine ret forskellige 'talerør' - ved kontakter til lokale politikere - udtrykker nogenlunde samme holdninger.

Den virkelige forskel mellem de to er måske bare, at Ældre Sagen med sine tusindtallige medlemmer og frivillige, ulønnede medarbejdere har ganske anderledes direkte adgang til både iderigdom og kontakter end Ældrerådet.

Man kan derfor kun beklage, at Ældrerådet tilsyneladende opfatter Ældre Sagen som en konkurrent.

Det omvendte er ikke tilfældet.

Og Ældre Sagen Odense udvekslede gerne både holdninger, planer og handlinger i samme, fælles målområde.

Hertil er læserindlæg i pressen ikke egnede. I bedste fald er de forsinkede.

For smed at rette Berga - undskyld bager ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce