For første gang i Odense: Gaderæs blev en hvinende succes

Lørdag aften var der gaderæs i Odense. Masser af mennesker, biler og motorcykler var mødt op for at se, hvem der var fyns hurtigste. Politi og ambulance var også på stedet, hvis det skulle vise sig at blive nødvendigt.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

For første gang i Odense: Gaderæs blev en hvinende succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hundredevis af mennesker var mødt op det første lovligt arrangeret gaderæs i Odense. Og de fik masser af ræs, flotte biler og motorcykler for pengene.

Mørket og stilheden havde sænket sig over Tietgenbyen i det sydlige Odense lidt før klokken 20 lørdag aften. Stilheden bliver dog revet i itu af lyden af en accelererende bilmotor, der ud fra lyden at dømme havde fået lidt flere hestekræfter og lege med, end det oprindeligt var meningen. Efterhånden som ekkoet dør hen, bliver man ramt af lyden fra en begejstret folkemængde.

Det var her i Tietgenbyen, at Racedays lørdag aften havde fået lov til at arrangere det første lovlige gaderæs i Odense. Stat-ene-vej fungerede som bane, hvor biler, eller motorcykler, på skift skulle køre om kap og se, hvem der kunne tilbagelægge de 201 meter hurtigst. De hurtigste var i løbet af aftenen helt nede omkring de seks sekunder.

Næsten en for stor succes

Publikum strømmede hele aften til. Faktisk kom der så mange, at folk begyndte at blive afvist ved indgangen. Af sikkerhedshensyn var der en maks kapacitet, som arrangørerne måtte lukke ind på det forholdsvis trængte område, og den grænse nåede man altså i løbet af aftenen. Et andet problem med de mange mennesker var, at det var svært at se, hvad der foregik.

- Jeg er lidt ked af, at det er så svært at se, siger Allan Kristensen, der står med sine to sønner bag en rand af mennesker, før han fortsætter.

- Det er ikke til at komme til. Jeg synes, det er ærgerligt og lidt dårligt planlagt fra arrangørernes side. De kunne godt have lavet nogle flere pladser.

På den 201 meter lange bane, er publikum kun i stand til at se de første 50 meter. Her er der nemlig sat et autoværn op, så publikum kan stå langs vejen. Autoværnet stopper dog efter 50 meter, og så er det ikke sikkert mere for publikum at stå der. Derfor opstod der også meget hurtigt både tre og fire rækker af mennesker langs hegnet, der alle kæmpede for at se, bilerne køre.

Publikum var, overraskende for nogen, ikke kun unge mænd. Masser af børn og familier var til stede. Og igen og igen var det den samme forklaring man fik, når man spurgte, hvad folk lavede her. De var nysgerrige, det skulle opleves og så ville børnene (og fædrene) gerne se de hurtige og seje biler.

Også fra de mere erfarne gaderæspublikummer, var der positive toner.

- Jeg synes, at det er godt arrangeret. Det er jo tydeligt, det er meget populært, og selv hvis man er vant til den ulovlige del af streetracing, kan man godt synes det her er fedt, siger 31-årige Lars Pedersen.

Mange, mange biler

Det var ikke kun blandt publikum, at der var flydt godt op. Så mange biler mødte op og ville køre, at også de begyndte at blive afvist. Der var simpelthen for mange til, at man måtte lukke flere ind. Det irriterede dog en del kører - og ikke kun dem, der ikke kun komme ind.

- Det tager alt for lang tid det her. Jeg har været her i to timer, og har kun kørt et ræs. Det er simpelthen for langsomt, fortæller Robin Munk, der er 22 år og fra København.

Han er kommet sammen med 25 andre, der er vant til at køre om kap. Også ulovligt. Han er dog ikke ubetinget modstander af det lovlige.

- Jeg synes, det er skideskægt og et godt initiativ. Så jeg kunne sagtens finde på at komme tilbage. Det skal bare få noget hurtigere med at komme igennem.

Se en video fra ræset her

For første gang i Odense: Gaderæs blev en hvinende succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce