Otte ud af 10 billetkøbere til dette års Tinderbox køber billet til alle tre dage. Sidste år var det fordelt ligeligt. Man nærmer sig udsolgt.

Odense: Med omkring 40.000 gæster sidste år kunne Tinderbox allerede i sit andet leveår melde udsolgt.

Og nu, hvor der er under en måned til, at det atter går løs i Tusindårsskoven, meddeler festivalen, at resultatet bliver tæt på det samme, selvom billetsalget har haltet efter sidste år.

- Det er jo altid svært at spå om fremtiden, og salget til nu har ligget en smule efter det meget flotte 2016. Vi har dog set et stærkt salg her i maj, og selvom vi stadig er lidt bagefter 2016, forventer vi, det kommer til at gå rigtigt stærkt her den sidste måned op til festivalen. Med lidt held og godt vejr tror jeg, vi når tæt på eller samme resultat som sidste år, siger festivalchef Brian Nielsen.

Mange solgte partoutbilletter

En for festivalen stærkt tilfredsstillende tendens er gæsternes interesse i partoutbilletterne, altså til alle tre dage. For hvor salget af partout- og endagsbilletter var nogenlunde ligeligt fordelt i 2016, kan man i år konstatere, at otte ud af 10 billetter, der sælges i år, er partoutbilletter.

- Det tager vi som et tegn på, at folk virkelig har taget festivalen til sig, og at man gerne vil have den fulde oplevelse, når man tager på Tinderbox. Det er super vigtigt for os med denne opbakning og udvikling. Hvis Fyn og Odense skal have en international festival med store navne på plakaten, er det nødvendigt, at folk bakker op hvert år. Jo større opbakning, desto bedre kan vi skabe musikprogrammet og den samlede festivaloplevelse. Så det er altså nu, de sidste skal komme ud af busken. Vi har Danmarks fedeste festivalplads og i år hele fire scener, siger Brian Nielsen.

Tredje udgave af Tinderbox finder sted 22. til 24. juni.

  • byline

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg dækker lokalpolitik og livet i byen. Uddannet fra Syddansk Universitet i 2015. Vandt i 2014 Jern Henrik og Basker Henrik og i 2015 hovedprisen for årets historie i Fynske Medier for serien "Svigt i lægevagten", der også var finalist til Spadestiksprisen. Tidligere ansat på avisens nyhedsredaktion. Jeg bor i Odense med min kæreste, der arbejder som sygeplejerske, og min søn Lukas.

Mere om emnet

Se alle
1
Redaktørens analyse: Disse musikfestivaler er i førertrøjen i år

Redaktørens analyse: Disse musikfestivaler er i førertrøjen i år

Tinderbox' spilleplan er klar: Gogol Bordello åbner - Garrix lukker

Tinderbox' spilleplan er klar: Gogol Bordello åbner - Garrix lukker

1
Tinderbox gav kæmpe-overskud i 2016

Tinderbox gav kæmpe-overskud i 2016