Fokus på mere end blot løn


Fokus på mere end blot løn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De seneste ugers pædagogstrejke har sat fokus på pædagogernes uddannelse, kompetencer og mange, mange arbejdsopgaver. Som forældre til børn i daginstitution, kan jeg kun glæde mig over, at der nu kommer fokus på området.

Overenskomstforhandlingerne er en sag mellem BUPL, medlemmerne og KL. Min sympati er der fortsat til en personalegruppe, der knokler for at skabe pædagogisk kvalitet i vores børns dagligdag.

Mit egentlige ærinde er dog at sætte fokus på de arbejdsbetingelser, det pædagogiske personale i Odense Kommune skal tilbage til efter strejken.

Der er gennem de senere år tilført det pædagogiske personale rigtig mange nye opgaver. Flere af opgaverne, bl.a. pædagogiske læreplaner, børnemiljøvurdering og sprogscreening er tilført via lovgivning. Ud over disse tiltag stiller Odense Kommune forventning om metodeudvikling i forhold til socialinklusion, sprogscreening af alle to-kulturelle, arbejde med personaletrivsel, fokus på integration, børnesundhed, hygiejne, fysisk udfoldelse og bevægelse m.m.. Samtidig forventes, at den nye ledelsesstruktur implementeres.

Lige nu taler vi forældre om vores desperate pasningsbehov. Det er ikke underligt, idet vi er afhængige af, at kunne aflevere vores børn, for at kunne passe vores arbejde. Vi vil dog mere end blot pasning til vores børn. Som forældre til børn i daginstitution i Odense Kommune forventer vi, at vi kan aflevere vores børn hos fagligt kompetente voksne, som har tid og overskud til at skabe tryghed, nærvær og udviklende miljøer for børnene.

Den nyeste forskning peger på, at børns udvikling er afhængig af, hvad der foregår i relationerne i familierne, men i høj grad også i daginstitutionerne. Daginstitutionerne skal ses som en udviklingsinstans i sig selv, der påvirker børns udvikling mindst lige så meget, som deres forældre gør.

Derfor peger jeg på vigtigheden af, at politikerne i Odense Kommune vil prioritere området. Der er behov for at tilføre daginstitutionsområdet nogle flere ressourcer, således at pædagogerne får en reel mulighed for at bruge deres uddannelse og mange faglige kompetencer på at løse ovenstående opgaver og på at skabe pædagogisk kvalitet for vores børn.

Dorte Jarbøl

Herluf Trolles Vej 329, 5220 Odense SØ.

Formand for Institutions- bestyrelsen i Børneinstitutionen Tornbjerg-Kragsbjerg og forældrerådet i Ørbækparkens Børnehus

Fokus på mere end blot løn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce